onsdag 25 juni 2008

Härlig sommarpromenad!Idag hann vi med en härlig promenad innan hundarna fick hänga med till lokalen för att sommarstäda och ordna inför hösten. Som vanlig gick vi ute på Bogesund. Underbart att få promenera i skogen längs med havet!

Extra badar och badar och badar, medan Fixa nöjer sig med att doppa tassarna än så länge. Och titta vilken underbar strand vi har hittat där hundarna faktiskt kan vara med!

Extra och jag tränar en massa fotgåeende just nu, med fokus på att få henne att gå lite längre bak, hon har en viss tendens att tränga när hon tycker att jag borde ha plockat fram belöningen för länge sedan. Mycket hastiga halter, både släta och åt höger och vänster gör henne mer koncentrerad på att det kan komma ett stopp när som helst. Det går åt rätt håll tycker jag. Tränger hon eller sätter sig för långt fram avbryter jag direkt och gör om.

Har hon till exempel satt sig för långt fram vid en halt efter en tio meter lång raksträcka, så gör vi om både raksträckan och halten. Tidigare har jag direkt gjort det lättare för henne när det har blivit fel, men nu får hon göra om samma sak innan det blir chans för belöning. Det kostar helt enkelt lite mer att slarva. Det ska sägas att Extra tycker att det är väldigt kul att gå fot, så jag behöver inte känna mig rädd för att hon ska tröttna.

Fixa har tränat lite på att lyfta grejer bara för att vi inte bara ska träna på samma saker hela tiden. Hon lyfter vittringspinnar, klickrar och pennor. Igår kväll tränade vi också lite fot och det gick så bra!!! Hon har börjat hitta positionen vid sidan och jag tänker på att belöna henne vid mitt vänstra ben eller längre bak för att hon inte ska börja gå för långt fram. Jag ska försöka få Peder att spela in oss så jag får visa hur duktig hon har blivit!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vad fin bloggen är. Roligt att höra att träningen går bra med båda vovvarna. Lycka till på tävlingen! Kram Sandra

Anonym sa...

Vilken härlig idé att låta oss följa er och er träning, både framsteg o misstag. Jag ser fram emot mycket tips och idéer som jag kan "låna".

Ha en skön sommar!

Jeanette och Edwin

Anonym sa...

Hejsan

Vad härligt att kunna följa lilla Fixa. Vi ligger redan mil efter i träning förstår jag när man läser här;) Men Cissi är världens lättaste valp och jag är inte ett dugg jävig:) KOmmer in och läser här ofta!
Ha det gott
Ann och mamma Winda

Anonym sa...

Hej! Jättekul att läsa er blogg. E bara nyfiken på vad det är för tävling ni ska på? Om det är i närheten..
Ha det fint!
Sofia och Simba