måndag 23 juni 2008

Med & motgångar var det ja...


Suck!

Idag har ingenting gått, och det är helt mitt fel! Om jag sitter ner fortsätter hon att erbjuda ner med hakan, dvs plats; även om hon inte får klick för det! När jag står framför henne blir det ingång, eller ligg, och när jag rör mig bakåt blir det kontakt eller stå. Vad är det för fel med det då, undrar ni kanske?

Jo omedvetet har jag jag lärt in vad jag gör ( står, backar osv) som signal för ett fåtal beteenden. Till en viss del måste man göra det tex när jag står rakt upp och ned ska hunden kunna erbjuda, sitt, ligg, stå, ingång, ev backa osv. Men Fixa fastnar verkligen på tex ingång fastän jag inte klickar för det.

Detta beror naturligtvis på att jag har tränat just ingångar på sista tiden. Inget fel i det; men eftersom det är lika viktigt för mig att hon lär sig "reglerna" för klickerträning som att hon lär sig det som behövs för tävlingslydnaden; så gäller det för mig att inte koncentrera mig för mycket på ett fåtal övningar. Fixa ska ju lära sig: Gör om det matte just klickade för, om hon inte klickar för ett visst beteende, pröva något annat!

Så nu kommer jag träna på något helt nytt varannan dag. Jag skulle vilja få fram backa, men vi får se vad hon erbjuder. Kanske blir det klick för en huvudvridning, nosdutt på något eller något annat som brukar vara lätt att få fram.

För att avsluta på ett mer positivt sätt kan jag meddela att Fixa mer och mer börjar hitta positionen vid min vänstra sida. Hon börjar förstå att det inte bara är att snurra hur som helst utan att det ska vara vid mattes ben. Så visst lönar sig den intensiva träningen av vissa övningar även om det ger en del bieffekter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Får man skriva så här? Skönt att höra att det går trögt för dig ocksåibland;-)

Kram från Anna

Anonym sa...

Haloj!
Toppen skoj att ni har en blogg.
Nu kan vi in å läsa vad ni hittar på för skoj. Hoppas vi ses nåt i sommar.
Kram
Annso Nova Minus

Anonym sa...

Hej!
Vad kul att ni har startat en blogg - vi kommer självklart att följa den!

En liten fråga - vad är "ingångar" som du tränar?
Mvh
Jessica, Mazarine och Pepsi