tisdag 22 juli 2008

Blandad sommarkompott!


Idag har vi varit och badat hela familjen på Bogesund. Molly och Nell hittade varsin kompis, två syskontjejer på tre och sex år. Våra två familjer var ensamma på stranden, och vips hade det gått fyra timmar. Den andra familjen gillade dessutom hundar så Fixa och Extra kunde springa lösa och bada med oss. Trötta och lagom solbrända avslutade vi dagen med middag på hamnkrogen. Mums!

Nu på kvällen har Peder videoinspelat mig med både Fixa och Extra. Jag blev glatt överaskad när jag såg mig och Extra. Det känns som hon går alldeles för långt fram och tränger, men på videon såg det faktiskt riktigt proffsigt ut. Ja iallafall Extra var proffsig, jag kan förbättra min tävlingsposition och borde sluta att "curling klicka" för en massa onödiga saker hon redan kan. Extra har ju löpt och varit rätt seg och tråkig, men ikväll var det full fart på henne och jag blev jättesugen på att komma igång med henne igen.

Vittringsapporteringen har också börjat fungera bättre. Nu var det ett tag sedan hon tog fel pinne, ibland smakar hon dock på fel men väljer sen rätt tillslut. Vi har inte kört vittringen med tävlingsledare, så det är möjligt att hon kommer bli osäker när någon annan lägger ut pinnarna. Dessutom måste vi finslipa på de andra delarna av vittringen. Inte tugga och snygga ingångar med vittringspinnen står på schemat.

På videon ovan tränar jag fotgåeendet och platsliggningen med Fixa. Vi fokuserar på att hon ska komma in och sätta sig rakt vid min sida och sätta sig rakt när jag gör halt. Hon börjar bli riktigt duktig, oftast blir det faktiskt riktigt rakt. Men hu så svårt det är att se hur hon sitter, hon är ju så liten! Att hålla en bra tävlingspositionen och samtidigt se om hon sitter tillräckligt bra för att jag ska klicka är inte det lättaste. Men hon växer ju så det blir snart lättare, och det finns ju hundar som är betydligt lägre än vad Fixa är nu så jag ska inte klaga.

Fixa var väldigt duktig på att koncentrera sig med tanke på omständigheterna, grannungdomarna hade röjjarfest och det vrålades en hel del när vi filmade. Men vi är ju ganska skrikiga av oss hela familjen så hon har kanske blivit van:-)

Filmen avslutas med att vi tränar lite "plats", dvs att Fixa ska ligga ner med hakan mot marken. Det är så skönt att ha det på platsliggningen. Jag upplever också att hunden blir mer fokuserad på en sån specifik uppgift och inte bara slöligger som det annars kan bli under platsliggningen.

På torsdag ska vi till Fixas uppfödare Ann Björkenius som bor i Storvreta. Kenneln heter WindAnns. Det blir valpträff och Fixa ska få träffa fåren för första gången. Det ska bli kul. Jag ska försöka att komma ihåg kameran så att jag kan lägga ut lite bilder här efteråt. Sen kommer det nog bli lite dåligt med bloggandet fram till den 6 augusti. Familjen Carlsson-Margell har lite spännande men hemliga saker på gång som upptar mycket av vår tid. Vad det är kommer jag att avslöja den sjätte augusti!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint det ser ut!
Vi ses snart hälsar J

Anonym sa...

Sååå härligt ni jobbar ihop! Du visar verkligen att det gååår att få en hund som förstår hur den ska göra. Har just inskaffat min första klicker och försöker lite grann...vill ju inte göra fel så allt blir tokigt från början - jag kikar på dina filmer och jobbar på att se (ha,ha) lika proffsig ut som du. Viggo har nu börjat förstå lite grann och det ska bli jätteskoj att komma på kurs hos dig i augusti. Kikar in på din blogg mest varje dag för att se hur det går för er samt själv dessutom kunna hämta inspiraton.

Ha en härlig sommar - vi väntar på överraskningen - spännande!
Harriet & VIGGO & LUKAS

Katarina sa...

Hej Harriet!

Undra om inte vi har din Lukas på bild i vår lokal, visst var det han du gick på kurs för mig med på THS? Sofia Edlind var där och fotade ett riktigt snöigt kurstillfälle, minns du det?