torsdag 10 juli 2008

Miljöträning och shopping

Igår var Peder & jag inne i stan och Fixa fick följa med. Peder var på jakt efter snygga jobbkostymer på rea, så det bar iväg till de fiiina herraffärerna på Östermalm.

Vi var på NK, käkade lunch på en mysig restaurang, och knatade runt mellan diverse mindre herraffärer. Fixa var jätteduktig hela tiden, jag var bara livrädd för att hon skulle sätta sig och kissa på någon heltäckningsmatta. Hon vill hälsa på alla och dessutom hoppa på alla, så det måste jag ta tag i!

När vi var i den tredje affären och det tog ganska lång tid satte jag mig ner på golvet med Fixa. Då började hon bjuda på "plats", dvs hon låg framför mig och sänkte ner huvudet/nosen tills hon låg med hakan i backen. Så det blev faktiskt ett litet träningspass mitt i allt ihop. Klickern var hemma med det gick bra med ett vältajmat "bra" som markering av rätt beteende istället. Så det blev plats med störning i form av shoppande killar runt omkring oss.

Vi träffade en Bernersennen valp på 12 veckor som Fixa fick leka med. De såg så roliga ut ihop med nästan exakt samma teckning men det ena mycket rundare än den andra. Bernersennen valpen vara bara såå söt. Efter en liten stund började Fixa morska upp sig, och morrade ner den andra sötnosen. Hmm, hon har allt lite attityd vår lilla madam.

Det är härligt att se att Fixa är så trygg även i stökiga miljöer. Mycket folk, gallertrappor, hissar, marmorgolv, det mesta tar hon med ro. Men ops, det blev visst en liten kiss på NK när vi var påväg tillbaks till parkeringsgaraget. Pinsamt... men det kom inte på någon heltäckningsmatta iallafall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ska bli så roligt att få träffa eran lilla prinsessa, ser verkligen fram emot minivalpträffen. Tror faktiskt att alla kunde komma!

Ha det gott
Ann, Winda och Cissi m fl