fredag 29 augusti 2008

Hemmadag med höstkänslaIdag vaknade Nell och deklarerade att hon inte ville gå till dagis. Hon är dessutom genomförkyld och kändes varm så det avgjorde saken. Det tråkiga är bara att några kompisar skulle komma till oss ikväll och det blev vi tvugna att ställa in. Maten var redan inhandlad så idag har jag ägnat mig åt att göra kantarellpaj och morotskaka. Husligt va?

Nell har hjälpt till när hon har orkat och vi har haft riktigt mysigt. Det har varit sådär härligt höstaktigt ute idag och det är ju mysigt förutom att hundarna blir skitiga så fort de sticker nosen utanför dörren. Förresten, för att ingen ska få för sig att jag är någon slags supermamma så vill jag direkt erkänna att en betydligt mer normal middag hos oss är fiskbullar med ris och färdiga pannkakor ifrån konsum.

Just nu är jag också hundvakt åt Johannas flattcoated retriver tik Scilla, 1 år. Fixa och Skilla leker och leker och leker, och Extra verkar tycka att det är skönt att få en paus från Fixa. Ibland när hon tycker att det går lite för vilt till reser hon sig ifrån soffan, ställer sig mellan bråkstakarna och drämmer till med ett rejält dovt skall. Det hjälper direkt. Småtjejerna lugnar ner sig eller fortsätter lekandet på tomten.

På vår tomt har vi ett litet berg med bra utsikt över gatan och omgivningen kring huset. Där uppe håller hundarna till när det inte händer något roligare inne. Det är lustigt, de kan sitta uppe på berget jättelänge och speja ut över Vaxholm.

Jag har förresten länge undrat var alla hundben jag köper tar vägen. Hur snabbt kan hundarna egentligen glufsa i sig ett ben? Nu har jag fått svaret. Vi har fått en ben-nedgrävare i familjen. Nu när Scilla är på besök ägnar sig Fixa nämligen åt att gräva upp några av sina skatter, enbart för att kunna ligga och stoltsera med benet i fråga och morra om Scilla skulle komma i närheten. Scilla kan ligga i timmar och titta på när Fixa ligger och småbiter på sitt ben. Dom har någon liten maktkampsgrej på gång dom två, och Fixa har tyvärr redan lärt sig att stora svarta retrivers, dom brukar vara totalt harmlösa;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att läsa. Jag ringer dig i dagarna. Vi hörs!