söndag 10 augusti 2008

Hjälp, tarmarna håller på att trilla ut!!! Wow vi har gift oss!!!
Den 1 augusti klockan 9:00 vigdes Peder & jag i Bogesunds slottskapell med den närmsta familjen omkring oss. Direkt efter vigseln bar det iväg till Arlanda och ner till Sorrento i södra Italien. Där tillbringade vi fem underbara dagar och bar njöt.

Jag är så glad! Denna underbara man har blivit min på riktigt, efter 16 år och två barn. Han är bara så fantastisk. Här finns en länk med bilder från vigseln:
http://www.palmqvist-edlind.se/B/Katarinablogglank.html

Vi hade det helt fantastiskt i Sorrento. En underbar stad som klättrar på klipporna över medelhavet. Hela Amalfikusten är fantastisk. Vilken natur och vilka vackra byggnader. Vi njöt av fantastisk mat, strosade omkring i trånga gränder och satt på kafeér och tittade på folk. Det blev även en hel del champange kan jag meddela. Långt borta var mina hundkläder som jag lever i större delen av året.
Stort tack till mina underbara föräldrar Kerstin och Bo, som passade våra små änglar medan vi levde livets glada dagar. Tack till Johanna K som passade Extra och tack till Sandra J som passade Fixa. Ett stort tack också till Sofia E som fotade oss och till min underbara kusin Johanna som hjälpte till med allt under dagen. Ni är bäst!

Snabbt tillbaks till vardagen igen och här kommer en färsk rapport från den spännande vardagen i familjen Margell.

Dagen började som en helt vanlig söndag. Sista semesterdagen och vi skulle hinna med allt det där vi borde ha gjort under semestern. Peder hade hyrt ett släp så att vi kunde köra iväg med en massa skräp från tomten och senare på dagen hade vi planerat att åka till Ekhagen för att röja ur kurslokalen.

Innan Peder skulle iväg med första omgången skräp till tippen tänkte jag passa på att ta ett litet träningspass med Fixa. Plötsligt märkte jag att hon försökte bita bort något som hängde ifrån magen, det verkade störa henne mycket.

Till saken hör att Fixa har ett navelbråck som behöver opereras. Vi var på Arninge djurklinik vid 12 veckors vaccinationen, och där sa de att vi skulle vänta så länge det gick eftersom det alltid medför en viss risk att söva en ung valp.

Jag är inte någon lugn och sansad person när det kommer till blod och tarmar och sånt så när jag förstod att det antagligen var bråcket som krånglade ropade jag hysteriskt på Peder.

- Peder, Peder, jag vågar inte titta- skrek jag.
-Jag tror att tarmarna håller på att ramla ur! Snabbt tittade jag igen medan jag höll fast Fixas huvud. Något rosa-vitt cirka en decimeter långt hängde ut precis där bråcket sitter.

Peder blev livrädd han också och konstaterade att det här inte såg bra ut alls. Snabbt in till Albano tänkte vi, inte hålla på och pilla och titta för mycket utan bara hålla Fixa stilla så att det inte blir värre.

Snabbt in med ungarna i bilen. Peder fick sitta med Fixa i knät och jag stampade gasen i botten! Jag ljustutade som en galning på alla som körde för långsamt, det här gällde ju liv eller död! Samtidigt satt jag i telefonkö till Albano. När jag förklarat läget för en djursjukvårdare, Kicki; så frågade hon lite spännt:

-Hur långt har ni till Albano?
- Tio minuter, svarade jag.

Jag fortsatte att köra som en galning och Peder höll i Fixa och hade handen över det som hängde ur magen på henne. Det gick nästan snabbare än när de gånger vi kört till BB Stockholm vid barnens förlossningar.

När Peder försann in genom dörren på Albano drog jag en lättnandes suck! Nu var Fixa i goda häder. Jag känner många på Albano. Emma såklart och flera supertrevliga och duktiga kursdeltagare jobbar som djursjukvårdare på Albano.

Efter en ganska kort stund kommer Peder ut. Fixa har han med sig. Han ser inte rädd ut längre. Snarare lite chockad och aningens generad. Frågande tittar jag på honom samtidigt som han släpper ner Fixa och låter henne springa iväg.

-Det var en snigel, sa han.
-Va!!!!
- Det var en snigel, sa Peder igen samtidigt som han började skratta hysteriskt.

En sekund blev jag lättad, min gosenos var frisk och kry! Sen kom paniken. En annan slags panik. Herregud det här var det pinsammaste jag nånsin gjort i hela mitt liv tror jag. Här jobbar jag med hundar på heltid och Fixa är min femte hund!! Jag ville bara sjunka genom jorden. Det var nästan så jg önskade att tarmarna hade hängt ut, lite grand iallafall.

-Hoppa in i bilen, hojtade jag! Peder kastade sig in i bilen och när vi kom en bit ifrån Albano så bröt skrattet ut!!! Barnen tyckte att vi reagerade konstigt!! Varflör var vi inte bara överlyckliga för att Fixa mådde bra? När vi förklarade situationen för Molly så sa hon bara kort,

- Ni skulle ha låtit mig titta också, jag vet hur en snigel ser ut!

Med risk för avbok från mina kursdeltagare från Albano och allmänt hån under lång tid framöver så var jag bara tvungen att berätta det här, för mitt i alltihop så var det ju hysteriskt komiskt!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Grattis till giftemålet. Håller med, Sorrento är underbart.

Hälsar Berit med Flisan

Anonym sa...

Jag skrattade gott när jag läste inlägget om tarmarna. Stort grattis till giftemålet.

Moa med Hugo

Anonym sa...

Hej!

Stort grattis! Hade ingen aning om att ni gick i "giftastankar":)Du måste berätta mer sen! Era lurisar!!
Vi mår bra, har haft underbar sem nere i Skåne och är nu hemma och fixa m huset igen. K sticker t Dubai imorgon så nu är jag solo två veckor - ses gärna nåt om du har tid!? Passar Kattas vovvar nu oxå då hon är i Kroatien. Hälsa och gratta Peder - "badhunken" oxå!

Kram Emma

Anonym sa...

förresten sjukt kul m albanobesöket!!! Jag lovar att mina kära arbetskamrater fick sig ett gott skratt:.

Anonym sa...

Stort Grattis till giftemålet! För en del tar det lite längre tid att komma till skott(3 barn och 15 år här och fortfarande inget:)) Men du jag fick ju värsta skrämmselhickan här när jag läste rubriken! Men som tur var så blev det kvällens gladaste skratt.

Ha det gott
Ann

Anonym sa...

Hej!

Vilka fina kort från vigseln. Stort grattis från

Helena som gick STEG 1 i höstas med Smilla

Anonym sa...

Haloj!
Grattis till giftemålet!
Så fina ni var allihopa.
Jag tänkte dra ut er på en träningsrunda här i veckan om ni har tid. Vilken tur att de bara var en snigel.hihi. Blev lite rädd först.

kram
Annso Nova Minus

Anonym sa...

Hej
Vilket fint bröllop och du var så fin i din klänning och ni såg riktigt förälskade ut och barnen var bedårande.
Vilken grej med snigeln. Hans och jag fick oss ett riktigt skratt. Här slåss vi mest med mördarsniglar som vi plockar varje dag, dom är uräckliga.
Njut nu av att vara nygifta och jag kommer att följa dig och dina hundar fortsättningsvis här på bloggen trots att vi inte nu längre själva har ngn vovve.
Kram Moster Karin och Morbror Hans

Anonym sa...

Hejsan kära Kusin

Jättekul att läsa din blogg. Speciellt om din snigel/tarm kunskap.

Tack för att vi fick uppleva ert vackra bröllop. Ni är så vackra som par. Vilka underbara kort!

Ni verkar haft det underbart i italien och det är ni väl värda.

Kramar Mårten, Magda Esmeralda

ps En liten dikt:
"Lilla snigel akta dig akta dig akta dig
Lilla snigel akta dig
Annars tar jag dig"

Anonym sa...

Hahahahahahahahahahahahahahahaha!!! Helt oslagbart roligt och Mollys kommentar var ju underbar!
Superfina bilder!
Sandra

Anonym sa...

Hej!
Vilka jättefina kort från bröllopet, ni är så underbart fina, Du, Peder och vilka fina kort på Molly och Nell! Vad roligt att fotografen fångade din min när du fick några extra fågelfrön med dig till Italien...
Det lät som ni haft det underbart i Italien, vi får träffas snart igen så får ni berätta mer!
Kram Johanna

Anonym sa...

Hej Katarina!

Mamma tipsade om din blogg. Vilka underbart fina bilder från erat bröllop, synd att jag inte kunde vara där.
Men det där med sniglen var ju helt otroligt roligt! Haha och det är ju inte så konstigt att Extra såg besvärad ut, det skulle jag också ha gjort om jag hade en snigel på magen. YEAK!

Stor kram
Kusin Sofia

Unknown sa...

Grattis till er! Jag hade min smekmånad resa förra året i Kroatien, bodde på hotellet, hyrde en bil och hade tid i vårt liv

smekmånadsresa sa...

Hej!

Stort grattis!

Att planera er smekmånad är både roligt och en viktig del i bröllopsplanerandet eftersom den första resan som nygifta ofta är tänkt att bli något utöver det vanliga i kärlekens tecken.