tisdag 26 augusti 2008

Status rapport

Fixa har börjat bli stor. 5,5 månader har hon hunit bli. Valptänderna är nästan utbytta och den toviga valppälsen har börjat ersättas av blank vågig päls på ryggen. Hon är en glad och lättsam hund som smälter fint in i familjen. Hon är följsam och lätt att få att lyssna. Om jag ska peka på något negativt så är det att hon fullkomligt älskar bajs, suck! Så det bråkar vi lite om. Sen har jag slarvat något alldelles vansinnigt med "hälsa fint" träningen, men det är ju inte hennes fel.

Idag innan första kursen så har jag hunnit träna lite tävlingslydnad med Fixa. Två pass har det blivit hitills. Jag märker att hon börjar bli lite unghund och att hon ibland har tankarna på annat än att träna med matte. Det gäller att jag kommer ihåg att hålla passen jättekorta och sluta när hon fortfarnde är jättesugen på att fortsätta.

Att gå fot börjar gå riktigt bra. Nu kan hon hålla positionen i ungefär tio steg innan belöningen kommer. Sista passet idag fick hon dock för sig att hon kunde nafsa mig i byxorna samtidigt som vi gick... Hm det gäller att hålla henne ganska lugn under fotgåeendet tror jag.

Vi har även börjat träna på släta halter, och två av tre brukar bli riktigt raka och fina. Ibland sätter hon sig lite snett och rättar in sig nästan direkt, då gäller det för mig att hinna gå ur position och inte belöna det. Det ska ju bli rätt diekt. Måste erkänna att det har blivit några klick när hon har rättat in sig, jag måste skärpa mig med det.

Apporteringen går också bättre. Hon börjar tycka tt det är riktigt roligt att gripa sen vi införde mer lek i belöningarna. Idag höll hon också fast fastän jag tog på apportbocken. Duktig flicka!

Det som går sämst är egentligen stadge-träningen. Speciellt att sitta still. Håller jag bara inne på klicket lite för länge så tror hon att det är ligg eller så börjar hon trampa. Måste göra en ordentligare träningsplanering för stadgan, och träna den oftare.

Vi har även tränat på att skilja på signalen sitt & ligg. Det gick jättefint hon lyssnar ordentligt och det blev nästan bara rätt.

Nu är det färdigbloggat för idag. Om en timme börjar en STEG 1 kurs och jag tänkte försöka hinna med ett till litet träningspass innan dess. Ha det gott allihop!

Inga kommentarer: