tisdag 16 september 2008

Blandad kompott

Extra har haft problem med sina ögon till och från ända sen hon var en liten valp. Ögonen har runnit och hon får ofta ögoninflammation. Diverse undersökningar har gjorts utan att man komit fram till vad det är. I augusti började hon se riktigt risig ut i ögonen igen så det blev en ny tur till Arninge djurklinik och en ny omgång ögonsalva. Där gjordes även en allergi undersökning som vi nu har fått svar på.

Extra är allergisk mot dammkvalster och förrådskvalster!! Tydligen är det möjligt succsesivt vänja hunden vid det ämne de är allergiska mot genom att ge injektioner med ämnet i fråga. Det finns något fint ord för det som jag inte kommer ihåg. Om någon som läser detta har någon erfarenhet av det här så hör gärna av dig.

På bilden har Exra ett äpple i munnen. Hon fullkomligt älskar äpplen och springer nu runt på promenaderna inne i Waxholm och äter fallfrukt. Hon vill helst inte äta och gå samtidigt så ibland bär hon hem ett äpple istället och lägger sig sen på tomten och smaskar i lugn och ro. Visst är hon söt!

Igår var det dags för en privtlektion för Maria Hagström igen. Det är en bit att åka men det är det värt. Jag visade upp fotgåeendet, apporteringen och fick bra feedback och lite nya infallsvinklar. Nu ska vi även komma igång med att träna "rutan" ordentligt och fokusera mer på att "sitta kvar" och på "plats". Det är jättekul att ta privatlektioner och känna att vi utvecklas. Fixa är jätterolig att träna med. Jag är såå nöjd med henne.

Sen bar det av till Ekhagen för att hålla två privatlektioner och sen två kurser. Igår regnade det inte iallafall, skönt. Deltagarna hde tränat ordentligt så det var kul. När jag kom hem vid 20:30 var jag ganska trött minst sagt, och hungrig. När jag håller massa kurser och privatletkioner i ett sträck är det lite svårt at hinna äta. Men min älskling hade värmt lite mat till mig som jag kunde kasta i mig direkt när jag kom hem. Tack.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Extra är verkligen sockersöt med sitt äppelbyte!

Kul att du har sånt fokus på träningen! Inspirerar! Tränar gärna ihop vid tillfälle.

Ha en trevlig fredag!

Anonym sa...

Charmiga Extra!

Anonym sa...

Hejsan Katarina!
TACK SNÄLLA för steg 1+2 Lära för livet-kurserna. De har varit såå bra och vi är så inspirerade att fortsätta jobba. Extra och Fixa är två ljuvliga flickor och jag tror Denzel blev väldigt förtjust i båda två idag.
Hör av oss ang. privatlektion när vi kommer hem från vår Budapest resa. Sedan hoppas jag vi är redo för tävlingslydnadskurs till vårvintern -09.
Kram Carina och Denzel