måndag 22 september 2008

Host & stön

Här har det varit hostigt på sista tiden. Peder var borta från torsdag till söndag, i Cannes med jobbet. Jag försökte slappa så mycket det nu går med två hundar och två barn, för att bli av med den här trista förkylningen. I fredags skulle jag både ha jobbat och vallat hos Ann, men jag fick ligga hemma och tycka synd om mig själv istället. Hundarna har blivit totalt underaktiverade, i fredags släpade jag mig ut i skogen och blev alldelles svettig och snurrig. I lördags fick de hålla sig på tomten. I söndags hade jag kurser hela dagen och mina föräldrar var barnvakter, tack! Nu mår jag mycket bättre så det gjorde susen att ta det lite lugnt.

En rolig grej mitt i all självömkan förresten. Lite träning har det blivit, inomhus. Fixa tycker att det är jätteroligt att gripa apportbocken och snabbt komma in med den. Hon har inte alls tyckt om att hålla i den när jag tar på den , eller när hon bara sitter lugnt. Hon älskar att träna ingångar med pallen. Nu har jag testat att kombinera apporteringen med pallen, och det roliga är att hennes glädje över pallen har smittat av sig till apporteringen.

Jag har stått framför henne med både pallen och apportbocken i händerna så hon tydligt ser att jag har båda. Jag har sträckt ner apportbocken och så fort hon har gripit den har jag ställt ner pallen. Då har hon till min stora glädje gjort fina ingångar med apportbocken i munnen. Så fort hon har kommit in i fotposition har jag klickat och belönat henne med dragkamp. Kul!!! Det känns som vi har tagit flera stora kliv framåt på en gång. Jag ska försöka videofilma henne lite någon dag framöver så att ni får se hur duktig hon har blivit. Nästa vecka ska jag börja på vallkurs förresten , och dessutom ta flera privatlektioner i vallning. Det ska bli spännande och skoj!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ska bli väldigt kul att höra om dina kommande upplevelser av vallningsträningen. Om jag inte är alltför trött efter nattjobbet så kommer jag och kikar på er på fredag!

Har just varit på ett mycket intressant och roligt föredrag om rörelseträning för hund och fick lite idéer om övningar som man skulle kunna prova på kurser. Bl.a. olika övningar för att lära hunden bakdelsmedvetenhet. Ett kul exempel var också att föreläsaren (agilitytävlande veterinär med pyreneiska vallhundar) hade lärt en av sina hundar att göra sit-ups (!) och därigenom fått en snabbare slalom :-)

Kram från Sandra

Anonym sa...

Funkar det här nu?

Anonym sa...

Katarina, jag fick in en kommentar. Hurra! Känner igen mig i ditt förkylningskämpande...Har varit samma för mig. Kram från Ylva