onsdag 3 september 2008

"Är du mogen nog att prata pension?"

Har ni sett den där reklamen på TV, jag tror att den är för Länsförsäkringar. Ett kompisgäng ska bada och alla springer och kastar sig i polen. Alla utom en kille som istället tar stegen och sen tar ett försiktigt simtag som om han vore livrädd för att blöta ner håret. Rätt kul tycker jag.

På senaste promenaden gick vi på Tenö längs med vattnet. Fixa blir överförtjust när hon får syn på vattnet. Tillsammans med Extra springer hon ner till vattnet. Extra kastar sig i och simmar ut. Fixa trippar ut tills vattnet är ungefär två decimeter djupt. Då lägger hon sig ner och plaskar lite på det grunda. Ett tantdopp helt enkelt, precis som killen i reklamen! 6 månader gammal och redan mogen nog att prata pension helt enkelt!!! Det ser bara för fjantigt ut.

Eftersom jag vill få henne att simma kastar jag lite pinnar som det är meningen att hon ska hämta. Först kastar jag ut en pinne så långt jag bara kan så att Extra är sysselsatt, annars snor hon Fixas pinne innan Fixa ens har försökt att ta den. Sen kastar jag Fixas pinne. Jag kastar den så att hon måste ta ett eller två simtag för att nå pinnen. Ibland tar hon mod till sig och simmar lite för att få tag på pinnen. Jag riktigt ser hur nöjd hon blir när hon lyckas. Men är den bara lite för långt ut så vänder hon, och lägger sig istället på det grunda. Extra tar pinnen istället på vägen in med den andra pinnen. Är man retriver så är det inga problem att simma med flera pinnar i munnen samtidigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Simmar inte Fixa av sig själv? Cissi är som en säl o vattnet, ligger i och simmar tills jag tvingar upp henne:)
Ses på fredag

Anonym sa...

Men hon simmade ju när vi var ute och gick ihop?