onsdag 10 september 2008

Regn, mygg, och träning

Ja nu är verkligen hösten här. Förra veckan blev vi attackerade av myggsvärmar på kurserna, och den här veckan regnar det hela dagarna. Just nu har jag ganska fullt upp med sju kurser i veckan plus privatlektioner. Jag tränar på med båda hundarna, men är dålig på att träna på nya platser och med olika hundar.

Igår hann iallafall jag och Sofia med ett träningspass tillsammans, dessutom på en helt ny plats. Tyvärr hinner vi inte alls träna ihop så ofta som vi skulle vilja, och ibland känns det som om vi bara ses när vi håller kurs ihop. Sofia tränar med bordercollien Tia som snart är 1,5 år. De är jätteduktiga. Tia är redan uppflyttad till trean. Igår visade de en supersnygg inkallning med ställande och läggande. De två kan nå hur långt som helst! På bilden syns även Sofias setter Humla. Fixa koncentrerade sig fint, det känns inte som hon är så lättstörd i nya miljöer. På fredag blir det mer träning med andra hundar, då ska jag träna med Annso och sheltien Nova.

Även om det här är en blogg om Fixa måste jag bara tillägga att både Molly och Nell börjar bli så stora. Molly har börjat i förskoleklass och går ibland själv till skolan med några kompisar och deras äldre syskon. Hon är så stolt när jag vinkar av henne vid grinden och tittar så att hon kommer över gatan ordentligt. Nell har slutat med blöja under dagen och det går jättebra! Det blir lite byte av byxor då och då, men oftast går det toppen även på dagis.

Inga kommentarer: