torsdag 25 september 2008

Tiden springer

Idag har varit en sån där halvstressig dag då hundarna har fått ha det lite lagom tråkigt. Efter att ha lämnat Nell på dagis gick jag en liten sväng i skogen med hundarna. Klockan tio var det avslutning på en STEG-1 kurs och efter den hade jag en privatlektion. Hundarna fick stanna hemma i Vaxholm.

Sen var det dags att åka hem för att gå och hämta tjejerna på dagis och fritids. På vägen till dagis gick jag ner på stan här i Vaxholm och tog ut pengar från bankomaten. Vi gick längs med Hamngatan. Det är Waxholms lilla shoppinggata med butiker, cafeér, och mycket folk i rörelse.

Plötsligt slog det mig att det bara var drygt fyra månader sen jag tog första promenaderna med Fixa just här. Så kort tid och så mycket som har hänt... Fixa nio veckor var lite rädd för bilar, hon hajjade till när någon hund skällde och ryckte till när det skramlade och slamrade från en lastbil. Svansen var låg under hela tiden vi gick längs med Hamngatan och inte förrän vi kom till en lugnare del av Vaxholm slappnade hon av. En ganska normal nioveckors valp helt enkelt.

För fyra månader sen hade vi just börjat lära känna varandra. Lite trevande sådär... Idag gick hon längs med Hamngatan med glatt viftande svans. Vi gick förbi en lastbil som just höll på att lastas ur. Precis när vi passerade slamrade det till ordentligt. Fixa var totalt oberörd. Ljudkänsligheten och osäkerheten är som bortblåst. Vi har lärt känna varandra och det känns som vi förstår varandra rätt så bra. Hon har blivit en del av familjen helt enkelt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du var inte heller hos Ann såg jag. Det kan vara lite körigt ibland. Vi syns på måndag hos Eva. Hurra! /Ylva

Anonym sa...

Bra där Katarina, kul att du har uppdaterat med nytt material och
och att du får in mer bilder på
hemsidan - klart beroende fram-
kallande.