söndag 26 oktober 2008

Fågeljakt


I lördags var Extra och Peder på andjakt hela dagen. Peder var inte direkt världsmästare på att träffa änderna, men några lyckades han träffa iallafall.

Enligt rapport skötte hon sig utmärkt. Hon var lös hela tiden och höll sig lugn vid skott och när de andra hundarna arbetade. Apporterade in även skadeskjutna fåglar jättefint. ( ja, jag vet känsliga fågelälskare ska inte läsa detta inlägg) De skadeskjutna fåglarna apporterade Extra till Peder som sen lämnade över fåglarna till någon annan stackare som var tvungen att bryta nacken på dom.

På kvällen var Extra sådär härligt trött och belåten som de bara blir när de har fått jobba riktigt ordentligt. Iår har det blivit alldelles för lite jaktträning, men det blir garanterat nya tag inför nästa sääsong. Hon är såå duktig!

I söndags hade jag kurs hela dagen. Blött och regnigt har det varit, men tack vare trevliga och engagerade kursdeltagare har det varit en lyckad dag.

Hundarna har myslekt med varandra hela kvällen. Ni vet legat och tuggat lite lugnt på varandra och haft lite halvt oengagerade dragkamper med en och annan leksak. Det bästa med att ha flera hundar är verkligen att se dom tillsammans, och se hur mycket utbyte de har av varandra.

Den fina bilden är tagen av Sofia Edlind vid ett tidigare tillfälle.

Inga kommentarer: