lördag 18 oktober 2008

Hela hunderiet


Idag har vi varit på utflykt och korvgrillning tillsammans med familjen Thorslund-Farhang. Emma ock Korosh med barnen Sixten 3 år och Saga 6 månader samt hundarna Disa 13 år och Vegas 7 år, båda Australian Shepards.

Emma är min äldsta kompis. Vi gick på samma dagis och gick ettan till sexan ihop. Det var med Emma som hela hunderiet startade. Emma är uppvuxen med hundar och jag hjälpte till lite med hennes för att övertyga mina föräldrar om att jag klarade att ta hand om en hund.

Vi gjorde en hoppbana till taxen Taxi, gick promenader och badade honom. Jag ringde hem till mina föräldrar och sa: " Nu badar vi Taxi, det är jätteroligt" Jag undrar hur kul Taxi tyckte att det var egentligen?

När jag gick i sexan gav mina föräldrar med sig, mamma mer motvilligt än pappa. Goldenretriver tiken Molly flyttade hem till oss efter att vi hade ringt på en annons i Gula tidningen. Några månader senare utökades Emmas familj med Cockerspanieln Fia. Oj så mycket kul vi hade med våra hundar. Tränade och tävlade. Vi klarade faktiskt både ettan och tvåan. Vi åkte på hundläger och gick en massa promenader.

Nu sitter vi här med varsin man och ett gäng med barn. Medelåldern närmar sig med stormsteg. Ush så fort livet går. Bäst att passa på att ha så roligt som möjligt innan det är försent. Inte vara feg utan satsa på det som känns viktigt. Vi har blivit lite halvgamla men har vi egentligen förändrats så mycket? Medan killarna passade barnen tog vi en sväng med hundarna och pratade om..... ja just det hundar!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, livet är onekligen lite annorlunda nu för tiden - men ändå inte liksom:)Kourosh åkte tillbaka t Dubai idag och vi har varit ute i "saltis" och hälsat på Mårten. Men först hann jag faktiskt med en långprommis i skogen - härlig dag i dag också! Skulle vi ses imorgon el hur blev det?

Anonym sa...

förresten roligt att du skrev om lilla Taxi!! Han var nog starten t vårt hundintresse på riktigt:)tror du inte?! minns du när han "vaktade" nån sko el vad det va och grävde sig under nåt bord hemma hos dina föräldrar? Lät som en galen rottis hane typ:)

Katarina sa...

Det var en säck med torrfoder som stod i vårt förråd. Taxi kröp upp på säcken och krafsade för att få hål i påsen. När vi förökte få honom bort ifrån påsen visade han hela garnityret, morrade som en galning och man såg liksom ögonvitan på honom. Emma, kommer du ihåg vad vi gjorde då för att få bort honom? Det minns jag men det tänker jag inte skriva här. Det hela slutade iallafall med att din pappa Sverker fick komma och hämta hem det tillfälliga "monstret"