tisdag 21 oktober 2008

Inomhusträning


Fy så trist det är när det bara regnar och regnar och regnar. Hoppas att det slutar till i eftermiddag och kväll när jag ska hålla kurs!

På bilden har Extra just tagit upp en klicker som jag har råkat tappa. Extra älskar klickrarna och levererar dom glatt till mig så fort hon hittar en. Och ja, självklart fick hon träna lite när hon var så duktig!

Nu på morgonen har jag och Fixa tränat lite inomhus. Att följa med kontakt baklänges stod på schemat. Det behöver vi för att kunna träna spontana stå, sitt och ligg i rörelse. Sen har vi tränat stadga också, även det utan kommando. Fixa ska sitta blixtstilla fast jag rör mig, backar eller lockar med leksak eller godis. Det gick riktigt bra. Det svåraste för henne är när det inte händer något alls. Då har hon lätt att ta till "ligg" istället för att bara sitta stilla.

Morgonens sisita övning var "plats" dvs att ligga ner med hakan mot marken. Även här har jag börjar länga tid, avstånd och störningar och det går riktigt fint det med.

Det roligaste nu på morgonen är ändå inte momenten i sig utan hur lätt Fixa växlar mellan olika övningar och att hon inte på samma sätt låser sig vid en övning som hon får försig att vi ska träna på. Jag tror att de senaste veckornas shapingträning har gjort susen!

Nu ska Nellan till dagis och jag har en massa förberedelser inför veckans kurser. Tjingeling.

1 kommentar:

Jenny sa...

Tids nog slutar det regna... och blir svinkallt och snö istället:)
Stackare, det måste vara jobbigt att alltid behöva vara ute.

Kul att träningen med fixa går bra i alla fall, hoppas jag får se henne live snart. Det är väldigt kul att läsa om hur en erfaren tävlingsförare som du lägger upp träningen. Balansen mellan uthållighetsträning (låg förstärkningsfrekvens) och precision/fart (hög förstärkningsfrevens) är vad jag tycker känns som mest knivigt att få till. Vore kul att höra hur du resonerar om det.

Hoppas du får bättre väder snart!