torsdag 23 oktober 2008

"Mamma, det känns som en katt har bitit mig i halsen"

I måndags kröp den annars så pigga och energiska Nell ner under filten i soffan och deklarerade:
-Mamma, jag är sjuk. Det känns som en katt har bitit mig i halsen!
Vilken underbar beskrivning av halsont från en mycket verbal 2,5 åring. Det hela utvecklade sig till en lättare ögoninflammation, och eftersom det är väldigt smittsamt har det inte blivit något dagis alls nästan på hela veckan.

Snälla mormor har hjälpt till när jag har haft kurser, och så har vi försökt fixa och trixa för att få alla tider att gå ihop. Nellan är i en härlig ålder och det har varit väldigt mysigt att bara vara hemma med henne. Vi har bakat, gått promenad och så har Nell faktiskt roat sig ganska mycket själv så att jag har hunnit få lite gjort också.

Lite träning har det blivit ändå, och imorgon ska Fixa vara med och visa lite övningar på Rallylydadskursen och så ska jag träna med Annso och Nova på eftermiddagen. Det ska bli jättekul. Det blir alltid mer strukturerat när man tränar ihop, och dessutom behövs det alltid fler ögon för att se vad som kan förbättras osv. Jag ska försöka få med mig kameran så att jag kan ta lite bilder.

Nästa vecka är det dags för privatlektion hos Maria Hagström igen och dessutom vallkurs hos Eva Karlsson., så vi har mycket kul att se fram emot. Det är så bra att ha sånt inbokat, för då får jag en spark i baken att ge mig ut och träna fastän jag är trött, slö eller egentligen inte har någon lust. När jag väl kommer ut är det nästan alltid kul, att träna med hundarna ger verkligen en energi kick!!!

Avslutningsvis en liten tråkig observation. Varför köper folk så mycket konstiga raser när de ska ha hunden enbart som sällskapshund? Varför kränger uppfödare iväg vakthundar till totala noviser med motiveringen tt de är "såå lojala och trofasta mot familjen". Det är en springerspaniel eller shitzu också. Trofasta mot familjen alltså. Jag blir så ledsen när jag ser svåra raser som hamnar hos fel personer, och här har ju uppfödarna ett jätte ansvar. Vaktinstinkt, något reserverad mot främlingar, eller skärpa kan kanske låta bra på pappret men är det oftast inte i praktiken. Dessutom har typ alla hundar tillräckligt stor vaktinstinkt för att skälla om det kommer en inbrottstjuv eller liknande. Varför inte köpa en ras som är framavlad för att vara en trevlig sällskapshund om det är det man vill ha.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, är det vallkurs på måndag. Då kommer nog jag och India! Hon är helt bra nu. Håller med dig om dessa märkliga rasval. Ibland känns det som att de som kan minst köper de svåraste hundarna. Det ska ju vara kul att ha hund!
Kram

Anonym sa...

Har jag snurrat till det här nu+ menade du vår inplanerade privatlektion+ Det gjorde du så klart och ja...jag kommer!

Katarina sa...

Hej Ylva!

Om du läser det här igen. Jg menr privatlektionen på onsdag. Ingen kurs måndag.

K

Anonym sa...

Jag kom på det sen! Tänkte lite fel först...