onsdag 15 oktober 2008

Min härliga familj!

Idag har varit en sån där bra dag, utan att något speciellt egentligen har hänt.Barnen kom upp bra på morgonen. Inget tjafs eller bråk utan vi hann ha det lite mysigt innan det var dags för dagis och skola.

Före min första kurs gick jag en rejäl promenad med hundarna i skogen. Under promenaden hann jag fundera igenom kurserna lite och dessutom ringde jag upp några kursdeltagare som hade sökt mig. När det var avklarat bara njöt jag av den underbara höstdagen. Strålande sol, blå himmel och härliga färgsprakande höstlöv både på träden och överallt på marken. Hundarna lekte och hade så kul. De är så goa mot varandra!

Sen var det kursdags. Första praktikgången på en STEG-2 kurs. Trevliga kursdeltagare som kämpade på och höll gott humör fastän vissa av hundarna har blivit väldigt mycket tonåringar. Det är såå givande att hålla kurser och träffa så många roliga och intressanta människor som jag inte skulle ha lärt känna i annat fall.

Efter kurserna hann jag med ett träningspass med hundarna innan det bar av hem igen för att hämta tjejerna.

Vi handlade på Coop och hade det riktigt trevligt. Inget gnäll nu heller, de var jätteduktiga trots att det började bli matdags. Efter middagen badade tjejerna och innan läggdags städade Molly sitt rum. Hon har börjat få en tia i veckopeng varje vecka, och dealen är att hon ska städa sitt rum och hjälpa till att duka bordet och duka av. Hon till och med dammsög helt själv och var superduktig. Vilken stor och mogen tjej hon har börjat bli, min lilla Molly som har hunnit bli 6,5 år!

Kvällen avslutades med att båda tjejerna somnade utan tjafs och jag tog en kopp te och hann jobba lite, då kom jag dessutom på värsta toppenidén hur vi kan bygga ut vårt hus! En toppenbra dag helt enkelt, fastän det är en vanlig vardag. Jag är såå lyckligt lottad med Peder, mina toppengulliga småtjejer och världens mysigaste hundar!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Katarina
Kul att läsa din blogg. Härligt att läsa om hur du kan förmedla din glädje du känner över dina gulliga barn, Peder och naturligtvis hundarna. Det är inte alltid så lätt att uppleva glädje och lycka i vardagen. Härligt att du gör det och krama dina härliga ungar och Peder!
Kram Moster Karin

Anonym sa...

De är ju bara för ljuvliga era små döttrar. Verkligen jättesöta. Och visst,de bästa dagarna är ofta vanliga vardagar, tycker jag i alla fall! kram

Anonym sa...

Åh vad tjejerna är lika dig - urgulliga. Ja, det är viktigt att ta tillvara och uppskatta allt bra och fint vi har omkring oss. Tänker ofta på orden "Vackra minnen är de starkaste trådarna i livets väv" - de är så sanna!

Fast jag inte känner dig så bra så är det så härligt att läsa här i din blogg. Jag blir glad och motiverad att kämpa på i vardagen!

Kram Harriet & VIGGO