söndag 12 oktober 2008

Om veckan som gått.

Den här veckan har varit trevlig ur jobbsynpunkt. Jag har startat upp en massa nya grupper och har både gjort nya bekantskaper och återsett gamla kursare från tidigare grupper. Första veckan är det i stort sett bara teori, och just nu är jag väldigt trött på att höra min egen röst. Kursstarterna tar också väldigt mycket energi så de små stunder jag skulle kunna ha tränat mina egna hundar så har jag snarare parkerat mig framför tvn. Nell har varit sjuk vilket inte heller direkt har underlättat saken. Nu är Nell pigg igen, men nu på kvällen har istället Molly börjat klaga på ont i örat...

Idag på kvällen efter två kursstarter har jag iallafall tränat lite inomhus. Vi har tränat på släta halter, ingångar och att göra mjuka svängar åt vänster. Fixa har en tendens att översvänga lite och nästan backa, och då ser det lite ryckigt ut. I går videoinspelade Peder oss lite grand, och då såg jag att jag måste jobba på min tävlingsposition lite mer. Idag har jag varit noggrann med att pendla lite med armarna, inte svänga onödigt snabbt utan röra mig lite mer stelt och i ett jämnare tempo.

Det blir helt enkelt lättare för Fixa om jag ser likadan ut hela tiden och så riskerar man ju dessutom poängavdrag för dubbelkommandon om man har diverse konstigheter för sig under fotgåeendet.Vi avslutade med lite enkla gripanden med metallapporten. Den har vi nästan inte tränat med alls, men hon känner igen situationen och flyttar snabbt över sina kunskaper om den vanliga apporten till metallen.

Nu har barnen just somnat och Peder och jafg ska titta på en video. Extra sitter bredvid mig på golvet och buffar uppfodrande på mig. När jag nonchalerar henne hoppar hon upp med framtassarna i mitt knä och slickar mig i ansiktet.

"Jag vill också träna matte", tror jag alldelles bestämt att hon säger.
"Sorry tjejen, du får vänta till imorgon," säger jag. Då suckar hon djupt och ganska besviket och lägger sig istället vid mina fötter. Lite dåligt samvete får jag såklart men hon får faktiskt stå ut.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, dina hundar är nog väldigt UNDERAKTIVERADE, Katarina! Not! Du är så ambitiös så man blir svettig. Och när jag läste att barnen sov hoppade jag snabbt ner till tiden. 19.39! Olivia är kvällspigg....Syns vi i dag? Kram