måndag 10 november 2008

Här händer det inte mycket


Nell har varit sjuk idag, för femtielfte gången den här hösten. Vi har haft jättemysigt lilltjejen och jag, men inte får jag mycket gjort. Vi hann med en rejäl promenad med vagn i skogen i förmiddags iallafall. Precis när vi kom hem kom också regnet. Bra tajming med andra ord. Det har regnat ända sen dess.

På träningsfronten är det lugnt. På onsdag ska vi träffas några stycken i Ekhagen och planera in lite träning i vinter. Tänkte att vi skulle sätta upp några datum då vi tränar på olika brukshundsklubbar osv. Kanske blir det lite inomhusträning också.

Den här årstiden är det verkligen bra att ha inbokade tider för träning, annars blir det lätt så att maninte tränar alls när det är mörkt och rått och kallt. Det kan det ju å andra sidan vara när man ska tävla också så det är lika bra att vänja både sig själv och hunden med träning även i dåligt väder.

Jag minns för ungefär 10-12 år sedan då jag med tollaren Moses, Lottie med labben Hedda och Malinée åkte runt till olika brukshundsklubbar var enda vecka en hel vinter. Ibland var det slask och ibland var det en halvmeter snö. Men kul hade vi och jag kände mig rikigt nöjd när det sen var en halv meter snö när vi skulle tävla. Vi var liksom förberedda.

Om du vill vara med och träna lydnad några onsdag- och eventuellt tisdagkvällar i vinter så hör av dig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Malinees hade en kerry blue som hette Janis. Modell piraya....

Katarina sa...

Ja just det, Janis hette hon det hade jag glömt.

Anonym sa...

Hej!
Ja det var tider det! Kändes som om man hade hur mycket tid som helst för sina fyrbenta:-) Nu har liksom de tvåbenta småttingarna tagit över en hel del... Vi var verkligen duktiga och hade otroligt roligt. Ska se om jag kan frigöra mig så man kan hänga med några onsdagar.
Du har verkligen en fin blogg Katta, har läst tidigare även om jag inte kommenterat.

Katarina sa...

Hej Lottie!

Ja visst var det tider. Ibland saknar man den där tiden då man hade tid i massor och bara kunde "leka".

Anonym sa...

Hej Katarina!
Har hittat din blogg och ser att andra gamla THS:are är här och kommenterar. Blir nostalgisk och saknar att ha en hund att träna med, men den tiden kommer väl igen...Hörde att ni gift er i somras, vi oxå!! Vi kan väl höras, kram Anna Hellqvist

Katarina sa...

Hej Anna!

Klart att vi ska träffas!
Kommer du på ths julbord?
Jg förstår att det känns kontigt att ite träna hund längre, men rätt vad det är har du nog en ny liten valp.

Kram Katarina