fredag 14 november 2008

Lite uppdatering

Det här är ju inte världens roligaste årstid precis, det tycker inte jag iallafall. Jag älskar värme och fantiserar för tillfället om att ta hela familjen och hundarna och flytta till SanDiego. Bo i bergen ovanför SanDiego och ha lite får... Hålla på med hundar därborta och njuta av klimatet och alla härliga utomhus-aktiviteter man kan ägna sig åt året runt.

Tillbaks till verkligheten så måste jag berömma mina kursdeltagare som troget infinner sig trots spöregn. Vi kämpar på tillsammans och har riktigt kul trots blötan. Eller som en Sigges matte sa på valpkursen i tisdags kväll:

"Jag älskar sånt här väder. Det är så härligt att komma in efteråt och ta ett vamt bad!"

Samtidigt som vi stod ute och tränade i mörkret och regnet kom några mörkerorienterare förbispringande. Vilka knäppisar tänkte jag först som kutar runt i skogen frivilligt när det är kolmörkt och regnar. Sen hejdade jag mig lite. För vi hundmänniskor är nog minst lika knäppa vi!

I onsdags träffades jag, Sofia, Sofia och Agneta och planerade in en massa träningskvällar i vinter. Nu ---- ska det bli träning av! Kul ska det bli och nöjda kommer vi att känna oss när vi kommer in efteråt som Sigges matte sa.

Ett litet orosmoln är att Fixa har haltat lite de senaste dagarna. Knappt synbart, men ändå. Vet ej vad hon har gjort, men förhoppningsvis har hon bara trampat lite snett när hon har lekt med Extra eller nåt i den stilen. Hon har nu fått ta det lugnt i två dagar, men hon haltar fortfarande lite.

Lite roligare på Fixa fronten är att lydnadsträningen går riktigt bra. Hon gör jättefina apporteringar. Snabbt ut, snappt gripande och snabbt tillbaks. Ingångar och sitt kvar har vi inte blandat in i apporteringarna ännu.

Halterna har börjat lossna. Nu blir det rakt för det mesta, och jag har börjat gå lite längre fotgåeenden nästan varje träningsplats.

Vi har gjort läggande under gång. Vi har tränt mycket på snabbba lägganden från stillaståeende och när jag går baklänges. Vi har tränat både med och utan signalord. I onsdags testade jag ordet när hon gick fot. Pang så låg hon i backen! Kul!

Hej hopp!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för kommentaren på min blogg. Ibland tänker jag att man kan vara lite rädd att kommentera just när det gäller Simons hjärta men jag blir glad när du eller någon annan gör det. Det värmer i hjärtat och jag vet att du förstår, du är ju mamma själv! Kram

Anonym sa...

Håller tummarna för Fixas ben....