lördag 22 november 2008

Äntligen vinter!

Idag har jag haft kursavslutning på två steg-2 kurser. Jag begav mig ifrån Waxholm vid 8:30 och då var det rena snöstormen. När första kursen började hade snöandet avtagit och det var härligt vitt och vintrigt överallt.

Tack alla kursdetlagare för att ni dyker upp i ur och skur, och tack alla gamla kursare som också dök upp idag för att träna hundmöten.

Hundarna var på det hela taget jätteduktiga och jag tror att de flesta kände sig riktigt nöjda. Det blev några vurpor men ingen gjorde illa sig. Det var ganska svårt att se var det var isigt med all nysnö ovanpå.

När jag skulle hem efter kurserna fick jag inte med mig bilen. Korkat nog hade jag ställt mig i en backe och jag bara sladdade hit och dit när jag skulle köra, trots att vinterdäcken var på. Några timmar senare fick Peder loss den så det löste sig ju bra.

Hemma var tjejerna i full färd med att njuta av snön. Molly är egentligen sjuk med feber, men då ska det ju vara bra att bli lite nedkyld så hon fick ändå vara ute en stund. Det är bäst att passa på, har vi otur är detta denna vinters snö.

Fixa slutade att halta ett dygn efter att hon börjat få medicinen. Om det beror på medicinen eller att det har börjat att läka vet jag ju inte. Vi fortsätter med koppelvila tiden ut enligt planerna. Tack snälla Annso och Ylva som ringer och frågar om min lilla pralin. Och tack snälla mamma och pappa som passar min andra fyrbenta kärlek.

Det är så typiskt att hon blir halt just när vi har planerat in en massa träningskvällar. Hur hade ni det i onsdags ni som var med? Imorgon är det en vecka sen vi tränade något över huvudtaget vilket käns väldigt ovant, ja utom "inte dra i kopplet" förstås; för det blir det desto mer av nu.

Imorgon är det kursavslutning på två kurser till. Tävling på valpkursen och
videoinspelning på tävlingslydnad nybörjare. Ja och så fika såklart. Hoppas att vintervädret håller i sig. Tjingeling.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller såklart tummarna. Saga ser ut som en loppcirkus så vi är utestängda från ridhusträningen minst några veckor till. Tråkigt!

Sofia sa...

Träningen i onsdags gick bra! Det var ruggigt väder och vi stod ut i en knapp timme, jag, Sofia, Monica och Agneta.

Gjorde ett par platsliggningar (duktiga hundar trots kallt och blött underlag) och några kommenderade varandra.

Elsa ville mest bara gå runt och nosa så vi ställde in träningen efter en stund. Hon fick sitta i bilen och ångra sig och jag kunde hjälpa de andra istället.

Skönt att Fixa slutat halta. Hoppas det hältfria håller i sig och att vi ses på tisdag!