tisdag 2 december 2008

Inneträning & mys

I lördagsmorse fick Fixa sista tabletten smärtstillande. I måndags var det första dagen hon fick springa lite lös på promenden, efter uppvärmning i koppel. Än så länge ser det fint ut, hon har inte haltat nu på nästan två veckor.

Det märks stor skillnad på henne nu när hon inte får tabletterna. Hon blev lite lugn och lite groggy av dem vilket nog var tur med tanke på hennes normala aktivitetsnivå. Hon har under de här veckorna ägnat sig åt att sova, sova, sova och gosa överallt i sängar och soffor eller på golvet. Hon har varit glad med inte fått de där valprycken som hon annars får titt som tätt.

Vi har också jobbat med lite lugn shaping med godisbelöning. Vi började enkelt med att hon skulle stå med alla tassarna på en stor bricka. Nu föröker jag få henne att stå med alla tassar i en djup tallrik. Det går sådär. Hon har antingen fram eller bakbenen på tallriken än så länge, inte båda samtidigt. Men kul är det.

Vi fortsätter att ta det lugnt någon dag till, inga häftiga lekbelöningar eller liknande. I morgon kväll kommer Extra hem (äntligen) och då lär ju aktivitetsnivån också gå upp ett snäpp.


1 kommentar:

Anonym sa...

Kom och rid med tjejerna! Än så länge kan man rida på fölstona. Det vore ju jättekul om ni kom.