lördag 6 december 2008

Pyssel, mys, och hundar

I morse när jag vaknade 06:15 satt Molly klarvaken vid sitt skrivbord och tränade sig att skriva. Gulle!

Vi hann med lite pyssel på morgonkvisten innan jag och Sandra stack iväg till Stora Stockholm. Vi knöt vackra band runt apelsiner och pyntade dem med nejlikor. Det doftade underbart i hela huset.

I onsdags gjorde tjejerna fina ljusstakar av trolldeg som de målade igår. Vi är riktigt i pysseltagen just nu. Det är många som ska ha presenter i jul. Jag tycker att det är viktigt att barnen inte bara får paket utan även upptäcker hur roligt det är att ge.
På mässan satt vi största delen av tiden vid lydnadshundarna. Det var roligt och inspererande. Många duktiga ekipage, men inget som känns totalt omöjligt att åstadkomma själv om man får vara lite kaxig. Nästa år Sandra, med Ayla och Extra; eller vad säger du?!

Alltid kul att stöta ihop med en massa trevliga kompisar också. Kul att sitta och skratta lite tillsammans, gamla gänget; jag, Ylva, och Sandra. Det är något visst med gamla kompisar!

Vi pratade lite om just det här med hundar med härlig attityd i lydnadsringen som är på gränsen till för heta men när det stämmer så blir det kanon! Och å andra sida säkra hundar som ligger relativt högt i poäng men som ibland ser lite tråkiga ut i ringen, inte lika mycket utstrålning helt enkelt.

Man vill ju ha båda bitarna liksom. Säkerhet och showighet. Om jag måste välja vill jag hellre ha en hund med härlig attityd som då och då nollar moment, istället för en säkrare, tråkigare hund. Det var förresten jättekul att se min nya idol :-)
Maria Hagström med sin Ylle som tävlade idag. Där kan man snacka om härlig attityd! Tyvärr blev det lite tok vid de sista skiftena i fjärren, men fram till dess var fjärren så snygg att jag rös!

Imorgon blir det lydnadsträning oavsett väder!

När vi kom hem hann jag och Sandra med lite julmarknad här i Vaxholm tillsmmans med Nell. Mysigt!

Tjingeling.

Inga kommentarer: