onsdag 7 januari 2009

Ditt & datt!

Har det varit lite för kallt för att träna på sista tiden? Lite för mörkt? Lite för mycket snö? Behöver du inspiration så titta på Niina Svartberg som har tävlat tvåan med sin tollare. Gå längst ner på sidan så hittar du filmen. Jag lyckas inte lägga in länken, men adresen är www.svartbergs.se/lasvart.html

När jag hade haft värsta träningssvackan efter barnafödande och annat beställde jag Kent & Niina Svartbergs bok i tävlingslydnad när den precis hade komit ut. Jag blev såå inspererad att jag fick en spark ut ur fåtöljen och amningsdvalan.

När jag ser videoklippen med Skoj så har det samma effekt på mig. Klockan är över tolv på natten och efter att ha sett videon så blev det lite nattträning med båda hundarna. Jag har ännu inte gått kurs för någon av dessa duktiga hundförare, men hoppas få göra det inom en nära framtid. Wow säger jag bara! Vilket ekipage!

Det ska bli jättekul att komma ut och tävla i vår, och jag känner mig väkdigt nöjd med hur noggran jag har varit med Fixa i träningen. Det mesta börjar se riktigt finfint ut. Det enda jag kan sakna är den ständigt viftande svansen som retrivers har när det tränar. Men Fixa är också glad, men lite mer koncentrerat glad än sådär svansviftarglad som tollare och flattar är.

Fixa är förresten så söt. Inomhus är hon min ständiga , tysta följeslagare. Tittar jag på TV så ligger hon bredvid. Lagar jag mat så försöker hon tränga sig in mellan spisen och mig. Går jag på toa så vill hon följa med. Dammsuger husse så söker hon skydd hos mig. På natten vill hon helst ligga precis bredvid mig och sova i sängen, men där är Peder av en annan åsikt. Hon är verkligen mattes hund, medan Extra är mint lika förtjust i Peder.

Godnatt, godnatt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst tusan blir man inspirerad av att se sådana proffsekipage som Niina och Skoj!! Nu blir det garanterat ett träningspass ikväll...!