måndag 5 januari 2009

Granar

Så fort jag lämnar Stockholms absoluta närhet så fashineras jag av att hela Sverige verkar bestå av skog. Skog, skog, skog, timme efter timme när vi körde mot Orsa och Grönklitt.

Kameran packades såklart ner inför skidsemestern, men den fick aldrig komma ut och lufta sig utan stannade i stugan. När jag hade städat klart stugan inför hemresan öppnade jag fönstret och tog bilden. Mysig utsikt för oss som bor i en liten stad!

Vi har haft det mysigt men kallt. Själv har jag åkt slalom typ en halvtimme, och bara i barnbacken. Det blir mycket att hålla ordning på med ungar och hundar och pulkor och skidor. Nästa gång får nog hundarna stanna hemma om jag kan hitta någon hundvakt. Nu slits jag hela tiden mellan att hinna med hundarna, och att de inte ska behöva vara ensamma så mycket; och att ha ordentligt med tid för Molly och Nell. Tjejernas kusin Siri var där samtidigt. Kul, nu har tjejerna fått leka av sig ordentligt.

På onsdag börjar jobba. Alla kurser utom de två valpkurserna är fulla. Det är väl lite lågsäsong för valpar den här årstiden. Det känns motiverande att komma igång och att träffa alla trevliga kursare igen. För mig blir det också lättare att hinna med lite hundträning mellan kurserna, än när jag är alldelles ledig för då kommer barnen först.

Idag har det bara blivit ett litet inomhuspass med Fixa. Oj så glad hon blev när hon förstod att det var träning pågång. Hon gjorde allt i blixtens hastighet, men kanske inte alltid så nogrant... Dessutom tuggade hon på apporten! Ve och fasa det måste jag ta tag i. Nu ska jag titta på Pippi med tjejerna. Brasan sprakar och framför den ligger Extra och myser.

Tjingeling.

Inga kommentarer: