söndag 25 januari 2009

Kvällsträning

Helt enligt mina planer har vi legat lågt med störning- och uthållighetsträning den sista tiden. Det har ju passat ganska bra med tanke på vädret och underlaget utomhus. Vår tomt är en skridskobana för tillfället. Dessutom har ju tjejerna varit sjuka och då kommer jag liksom inte någonstans om jag inte jobbar.

De sista dagarna har vi jobbat med stegförflyttningar åt höger, backande och helt om. Vi har bara tränat inomhus, framför hallspegeln. Steg åt höger ser jättesnyggt ut, och hon backar oftast rakt och fint, men ibland har hon lite för bråttom bakåt och springer liksom före mig. Helt om ( med hunden innerst) ser också bra ut. Ibland har hon satt sig lite för snabbt och på så sätt hamnat snett, så nu har vi tränat på att snurra flera varv, och att inte alltid göra halt efteråt.

Luktdiskrimminering är också en sån där grej som är perfekt att träna inomhus. Fixa kan nu frysa med nosen mot postit-lappen och jag har börjat flytta runt den lite så att hon ska börja använda näsan. En så länge verkar hon mest använda synen, men träningen är väldigt rolig. Det är alltid kul att testa ett nytt sätt att lära in ett moment, även om de tidigare metoderna har funkat bra.

nu blir det ett litet träningspass till. Sen är det tvätt som ska hängas upp och disk som ska plockans ut... Tjingeling

Inga kommentarer: