onsdag 28 januari 2009

Liten rapport

Igår började Fixa att löpa. Det var ju väntat både med tanke på hennes ålder och hennes beteende de senaste veckorna. Nu uppför hon sig som endel hanhundar gör när det är tikar som löper i området. Hon går omkring inomhus och är orolig och gnäller!!!

Igår blev det också en sväng till Maria för privatlektionen. Hon tittade på fotgåeendet och gav mig tipset att gå långsammare och att svänga långsammare. Då kommer hela intrycket bli lugnare och mer "flytigt". Dessutom blir Fixa mindre på när jag går långsamt.

Det kändes ungefär som "långsam marsh". men det är bara att vänja sig. Nu jävlar ska här tränas och jag ska hålla på mina kriterier. Jag ska hålla på mina kriterier. Jag ska hålla på mina kriterier. Det är mitt nya mantra när det gäller fotgåeendet.

Jag fick också lite bra tips angåeende vittringen och fjärrdirigeringen. Så under löpet blir det mest en massa småpyssel inomhus med nyinlärning och utomhusträning av fot. Det andra får ligga lite på is tills hon är färdig.

Ingen träning på brukshundsklubben denna vecka heller med andra ord. Nu ska jag och Extra iväg till Ekhagen för att hålla kurs. Löptiken får stanna hemma.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hihi,nu är det er tur att ha knäck i lurarna. India har nyligen löpt klart och är nu sitt vanliga jag.

Kram!