torsdag 15 januari 2009

Svacka

Allt har ju gått så himla lätt med Fixa ända sen vi fick hem henne. Träning, vardag, allt har flutit på. För två veckor sen kände jag att wow, nu är vi inte så långt från att kunna komma ut och tävla. Jag hade börjat sätta ihop många delmoment och Fixa kunde gå fot ganska långa sträckor i rätt position utan belöning. Det var då det.

Den här veckan har jag blivit irriterad två gånger när vi har tränat. Inte så att jag har tagit ut det över Fixa, men jag har pausat,(idag stängde jag in mig på toa) för att tänka till vad jag ska göra.

Hade jag varit instruktör åt mig själv hade jag sagt " Glöm inte att hon bara är 10 månader och håller på att bli könsmogen!" Det känns bara så tråkigt att hon helt plötsligt har mycket svårare för att koncentrera sig i stökiga miljöer, fastän jag vet att det är normalt. Det är bara att sänka kriterierna i de situationerna och träna på en lättare nivå igen. Morr, morr, det är tur att jag ska på privatlektion för Maria snart, och om en månad börjar ju kursen jag ska gå hela våren.

Jag tror att jag har fått en liten släng av prestationsångest för tillfället också. Jag vill ju att det ska bli så himla bra den här gången. Mina målbilder är skyhöga, och jag blir så irriterad på mig själv när jag inte kan låta bli att vrida på axlarna och liknande under fotgåeendet.

Jag har börjat springa förresten, för er som inte visste det. Jag började i början av december, på löpandet vi har nere i källaren. Tycker att det är skittrist men känner mig så nöjd efteråt. Springtiden har jag ägnat åt att försöka tänka positiva tankar kring träningen och skapa målbilder. Igår när jag sprang ägnade jag mig åt denna fantasi: Jag stod högst uppe på prispallen. På ena sidan stod Maria Hagström, och på andra stod Niina Svartberg.

Herre jisses, snacka om hybris!! Men om man inte siktar mot stjärnorna så når man kanske inte ens trätopparna, eller hur är det man brukar säga?!

Tjingeling

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst känns det pissigt när man inte kan gå framåt som man vill i träningen. Men man får försöka tänka på att man kommer stärkt ur en svacka och försöka dra nyttiga erfarenheter av den. Och du kommer säkert att få massor av inspiration och träningssug på Marias kurs!

Anonym sa...

Hejsan
Du kan få låna Cissi några dagar så kommer du uppskatta allt som Fixa kan:) har Fixa löpt ännu? Cissi är precis klar. De är ju som sagt lite känsliga i den här åldern men det går snart över.
Ha det gott
Ann

Katarina sa...

Nä Fixa har inte börjat att löpa ännu, men det är helt klart nåt på gång.

Anonym sa...

India löper för första gången...Svacka är för lite sagt! Skulle träna lite grunder för agilityn igår men det var bara att lägga ner. Hon gick runt och nosade istället. HAR ALDRIG VARIT SÄMRE..men jaja!

Katarina sa...

Tack det tröstar mig att kullsyrrorna visar samma symptom ;-) Jag har misstänkt att det iallafall delvis beror på hormoner som spökar.