onsdag 21 januari 2009

Träningsplanering

Under några dagar har jag ägnat mig åt att fundera hur jag ska lägga upp träningen nu när Fixa är lite pubertal, eller om jag ska göra ett kortare uppehåll med träningen. Det jag har kunnat konstatera är att störningar under de senaste veckorna har blivit mycket svårare för henne att hantera...dessutom så luktar det väldigt spännande överallt.

Min planering ser därför ut som följer:
  • Mycket inomhusträning där vi slipar på detaljer i lugn miljö
  • Prioritet 1 varje pass är Fixas attityd, alla andra kriterier kan jag sänka om det så behövs.
  • Enkel träning utomhus i korta pass. Idag tränade vi tex raka inkallningar med ingång och vänster om halt.
  • Ligga lågt med uthållighetsträningen den närmsta tiden.
  • Jobba på samarbetet kring lek, Fixa har blivit mycket bättre på att leka med mig och att lämna leksaker till mig istället för att sticka iväg med dem.
  • Strunta i vad Fixa klarade för ett par veckor sedan. Gå tillbaks, jobba igenom alla detaljer igen där det behövs.
  • Ha roligt tillsammans!
Fixa har fortfarande inte börjat löpa, men jag tror att att nåt är på gång.

1 kommentar:

Anonym sa...

Shit vilket tålamod du har! Beundransvärt - men jag vet ju hur gärna du vill nå toppen - är alldeles säker på att du kommer att göra det! När jag ser dig beskriva hur du tänker så inser jag att jag själv behöver jobba med just mitt eget tålamod när det gäller Viggo. Så TACK för att du lär oss andra att få lite självinskt och dessutom blir peppade att kämpa på. Du är toppen - åh så kul vi hade i dag på kursen!
Harriet & VIGGO