lördag 10 januari 2009

Trött

Idag har jag och Sandra haft kursstart på en STEG 2 kurs. Ett trevligt gäng, och de flesta var jätteduktiga när de gick på valpkursen. Vi skällde lite på dem i förbyggande syfte och sa att "de måste träna ordentligt mellan gångerna för att få ut något av kursen." Hoppas att ingen tog illa upp, men det är så tråkigt när folk struntar i att träna, och slutresultatet blir så mycket sämre. Detta är ett jättehärligt gäng så de kommer säkert att kämpa på.

Vi passade på att träna lite med hundarna innan kursen också. Fixa blev överlycklig när hon fick syn på Sandra. Sandra var ju hundvakt ett par dagar i somras och det verkar Fixa komma ihåg. Hundarna hade också kul, men Sandra var nog ändå favoriten.

Idag fick jag se en ny sida av Fixa förresten. Är hon kanske en blivande bitch? Hon vaktade ryggsäcken och blev märkbart irriterad när Aila kom för nära. Min lilla mesbrutta har börjat kaxa på sig. Jag kunde inte låta bli att skratta för det såg rätt löjligt ut, men det kanske jag kommer att få äta upp. BC-tikar kan vara rätt bitchiga har jag förstått.

Vi har iallafall bestämt att vi ska träna ihop varje vecka innan kursen. Det ska bli jättekul. Jag har ett sånt förtroeende för Sandra när det kommer till tävlingslydnad. Hon vet vad jag är ute efter, hon är jättepetig och är inte rädd för att tala om när något inte ser snyggt ut. Idag blev träningen dock lite ostrukturerad, det blev ganska mycket snack och mindre träning; men nästa gång då ska det bli ordning och reda. Det är iallafall alltid roligt att se Aila, nio år gammal, och pigg som en unghund. Förresten Sandra, ved du vad Aila sa till mig idag?!
"Jag vill ha en egen BC valp att terrorisera!"

Tjingeling.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha :-) Ja, jag tror att Aila och en BC skulle kunna ha himla kul ihop!

Mm, vi får strukturera träningen lite bättre nästa gång, men kul var det!