tisdag 17 februari 2009

Ännu ingen vår i sikte.

Ännu lyser våren med sin frånvaro, men det har i allafall blivit lite ljusare på både morgnar och eftermiddagar. Det känns härligt. Kallt är det ju vilket försvårar lydnadsträningen betydligt. Jag vägrar att ha på mig stora otympliga jackor när jag tränar fotgåeende, det blir liksom ite bra. Hunden hamnar i fel position. Så nu har jag på mig min gröna tajta dunjacka som jag egentligen inte alls vill äckla ner fickorna på med korv. Men lite får jag ju offra mig för träningens skull, och det finns ju faktiskt tvättmaskin.

Idag tränade jag lydnad på rådhustorget i Waxholm. Det är ett litet torg mitt i stan. Fixa var inte alls förberedd på träningen eftersom vi bara brukar promenera förbi där. Träningen gick jättebra, hon hann inte stissa upp sig eftersom hon inte förväntade sig någon träning. Fotgåeendet blev riktigt samlat och fint, jippie!

Inne kör vi fjärrdirigering för fulla muggar- sitt-ligg skiftet och stå-ligg skiftet. Sitt-stå har vi inte börjat med ännu. Även vittringen går finfint. Igår tog jag bort postit-lappen helt och hon letade duktigt rätt på pinnen med min lukt och frös med nosen vid den. Jippi igen!

Nu har Fixa löpt färdigt och jag vill gärna träna igen! Så är det någon som vill träna; någon onsdagkväll eller kanske kan vi klämma in lite träning på dagen, så hör av er.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vad roligt att träningen går så bra! Kul att träna på lite nya och oväntade platser ibland också.

Jag har fått lite ändrade planer
för fredag, ska träffa min exjobbshandledare kl. 14 så träning på kvällen passar mig bäst. DTBK kanske??

Anonym sa...

Hej!

Inte fått något napp ännu på "projekthund" men har en "plan B" hund som kan funka! Ses gärna och tränar nån dag/kväll också, antingen när det är Sagas "sovtid" el på kvällen när Kourosh är hemma! Är det inte väldigt halt på apellplanerna nu?! Har ju mest tränat hemmavid på fotbollsplaner och dyl senaste tiden så jag är inte riktigt "uppdaterad":)

Vi hörs!