torsdag 26 februari 2009

Så bra så jag ryser!

Idag gick träningen med Fixa så bra att jag riktigt rös! Det kändes så härligt och jag fick en föraning om hur bra hon kan bli om jag tränar henne bra! Vi tränade inne nu på kvällen.

Vi började med sättanden med belöning över huvudet för att få henne att sätta sig tungt. Sen var det dags för ingångar där hon först får en belöning sittande och sen får flyga efter bollen på mitt "varsågod". Vi fick till några riktigt snabba, fina ingångar där hon satte sig så snabbt hon kunde.

Sen repeterade vi vittringen igen, först med post-it och sen utan. Det märks att hon tycker att det här är jobbigt, att hon ilband glömmer vad vi håller på med. En gång frös hon på fel pinne, men resten blev bra.

Efter det blev det tävlingsmässiga läggande under gång, fast i mini format. Start, fotgåeende. läggande, stadga, sitt upp och så belöning. Det gick toppenbra!

Det roligaste idag var ändå hur fint hon reagerade på min fel signal. Vi körde ställande under gång och en gång tog hon nåt steg innan hon stannade. Jag felade henne på ett lekfullt sätt och så gjorde vi om igen. Och jäklar vilket ställande det blev! Ett riktigt "låsa tassarna ställande" med vikten bakåt, såå snyggt.

Det var roligt att se hur laddad hon blev efter fel signalen. Hon visste precis vad hon skulle göra för att få belöningen. Ingen osäkerhet alls som det ibland har blivit tidigare. Härligt!

Min lilla kanonkula! Såå rolig att jobba med, och dessutom världens mysigaste knähund i övrigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken drömhund du har :-) Tänk att hon är så duktig redan, härligt jobbat!

Anonym sa...

Tränar gärna på lördag efter kursen eller på söndag fm.