måndag 30 mars 2009

Äntligen vår!

Så underbart med sommartid! Helt plötsligt är inte dagens möjligheter till ute-aktiviteter slut klockan sex. Nu ikväll hann jag med en runda till brukshundsklubben när tjejerna hade somnat! 

Planen lämnade en del att önska, det var lervälling. Vi tränade hopp över hinder och Fixa hade inget emot att flyga runt över hinder och efter bollar i geggan.

I morse var jag hos Eva igen och valltränade. Vi är fortfarande i den lilla fållan och övar Fixa på att vara lugn och ha fin attityd kring fåren. Jag övar mig på att hinna titta och läsa  både hund och får samtidigt...  Det blev några små spatt-ryck från Fixas sida, men hon lyssnade när jag sa till henne så det kändes bra.

När jag lämnade Seglinge efter 1,5 timme så kände jag mig så glad! Det är så himla roligt att lära sig nya saker och det är så härligt att få koncentrera sig till fullo och liksom leva i nuet en liten stund.  Tjoho vilket roligt liv jag har. Tänk att jag kan ägna så mycket tid åt att leka med mina hundar fastän jag är alldeles vuxen!


3 kommentarer:

Harriet & Viggo & Lukas sa...

Man blir ju glad bara av att läsa om din våryra! Lervällingen känner jag igen - vi var 28 cockrar (+ Lukas förstås) häromdagen på grönbete....Jag hade lera över hela mig och då jag och prinsarna åkte kommunalt hann leran torka in i deras pälsar.
Golven här hemma får sig ju i alla fall en "mjukgörande peeling" av all sand"!

Ylva sa...

Hallå! Den 16/4 tänkte jag och India hänga på vallningen. Vi kommer även på kursen så då syns vi. Hur går det med fåranskaffningen? Hittar du några fula gamla tanter så kan de få bo här hos oss!

Åhza sa...

Ja, fy för lera! Det kvittar hur man än moppar, och idag hade vi ett missöde med våra sängkläder! Suck...

Det är så kul att säsongen med både vallning och agility börjar närma sig! Vi kanske ses i sommar?

Åhza :-)