torsdag 5 mars 2009

Lite av varje!!

Jag tror aldrig att jag har varit så trött på vintern nåt år som jag är nu. Det är så tråkigt och slaskigt och blaskigt att jag håller på att bli tokig. Inga roliga hundpromenader blir det i det här vädret.

För ett år sedan gick jag och var nervös över hur många tikar det skulle bli i en viss valpkull. För att jag skulle vara säker på att få en tik så behövdes det fyra tikar. Gissa om jag blev glad när jag fick mail ifrån Ann att det räckte till mig.

Året har gått fort och snart fyller Fixa ett år. Det har varit jätteroligt att lära känna den här lilla nya individen och att få se hur hon utvecklas.

Hela familjen är förtjusta i lilla Fixa. Hon är fantastisk med barnen. Stressar inte upp sig även om det är många barn här ibland. När hon har hoppat lite och hälsat och pussat av sig så har hon inga problem alls med att ta det lugnt trots stojjet. Hon har aldrig försökt att valla barnen heller vilket är skönt.

På sista tiden har Fixa verkligen blivit mattes hund. Om Peder går upp före mig på morgonen så skyndar sig Fixa att ta Peders plats i sängen. Hon är som en liten katt som vill ligga nära, nära, nära. Om jag går till datorn så går hon med. Om jag tittar på TV så ligger Fixa helst bredvid mig med huvudet i mitt knä. En riktig kelgris med andra ord.

Vallningen har vi bara prövat under det här första året. I år kommer det garanterat bli mycket mer och jag hoppas att vi kommer igång ordentligt och får tillgång till får i sommar.

Lydnadsträning har det blivit desto mer. Oj vad vi har tränat. Mitt mål i år är att tävla ettan och tvåan i sommar och trean nästa vinter. Det ska bli spännande att se hur det går. Lite nervöst faktiskt men mest kul!

Jag är iallafall jättenöjd med min glada, snälla och snabba lilla hund!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan

Jag känner igen det där med att vara mattig. Har inte haft någon, tror jag, tidigare som vill vara så nära sin matte hela tiden som Cissi, även hon en riktig kelgris som sover i sängen hela natten:)
Det ska bli jätteroligt att följa er på tävlingsbanorna framöver. Kanske även vi får någon stund över för lite lydnadstävlande om man har tur;)
Ha det gott