söndag 22 mars 2009

Uppdatering

Usch så dålig jag har varit på att uppdatera bloggen på sista tiden. Det beror på årstiden tror jag. Det händer liksom inte så mycket som det känns värt att skriva om.

I fredags var jag på privatlektion i vallning iallafall. Vi sätter full fart med det nu med både kurs, privatlektioner och förhoppningsvis lite träning hos Ann också. Fixa hade inte ens sett några får sen i november. Då i november kändes det riktigt bra sista gången. Hon kunde balansera fåren till mig och det gick lugnt och sansat till.

I fredags började vi med lydnad runt fåren. Att stanna, komma, gå förbi fåren osv. Dvs att inte börja valla dem utan tillåtelse. Hela lydnadsbiten gick faktiskt över förväntan tills vi skulle släppa henne på fåren. Då blev det bara jakt och hets och hon struntade i mig. Suck!

Då tränade vi ännu mer lydnad kring fåren med henne i lina istället, det gick rätt hyfsat tycker jag. På onsdag är det dax igen, tills dess ska jag träna på en massa "lay down" på avstånd och vänd bort ifrån mig. Sen är det meningen att hon ska lyssna även när fåren springer omkring runt henne... Fortsättning följer garanterat.

Förresten ett meddelande till Ylva: Vilket fusk att skicka India på intensivkurs hos Ann! Jag kan meddela att hon uppförde sig exemplariskt hos Eva i fredags. Fixa hälsar att hon också vill bo hos Ann och träna sig med ett proffs istället för sin fumliga matte.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är det som såhär att matte inte alls är fumlig! Tvärtom en mönsterelev som det ska bli mycket spännande att följa!
Kram!

Anonym sa...

ja, jag tom krockar för att få fuska lite. Vad gör man inte för sin hund....Kram

Anonym sa...

Du är på inga sätt en fumlig elev. Såg jättebra ut. Tycker att det är kanon att du verkligen talar om när du inte förstår. Det är himla lätt att man bara försöker. Sätter ju instruktören på prov att kunna förklara ordentligt också:) Eva är en klippa på det så fråga på! Ska bli roligt att följa er i fårhagen framöver.
Ha det gott