onsdag 29 april 2009

Delar och helhet

För tillfället tävlingstränar jag och Fixa och jag för fullt. Start i ettan kommer det att bli i slutet av maj/ början av juni. Med tävlingsträning menar jag dels att vi försöker variera var vi tränar lite mer och att vi tränar på tävlingsmässiga ingångar på plan och att vi kör kedjor med flera moment i rad innan belöningen kommer. 

Fixa blir fortfarande lika förvånad varje gång det inte kommer någon ordentlig belöning när momentet är slut. Förväntansfullt hoppar hon framför mig och tycker att jag ska plocka fram bollen.  

Idag körde vi en kedja med läggande under gång, inkallning, apportering och hopp över hinder. Efter hoppet blev det en ordentlig belöning med dragkamp och kast med favvoleksaken. Det gick rätt bra, hade nog blivit i allafall nior på det mesta. Apporteringen är lite sisodär. Ho trcker sig mot mitt ben och det blir några omtag. Momentet har å andra sidan bara koefficient ett, så man tappar inte många poäng om det skulle bli neddrag där. 

Jag har så svårt för att köra kedjor. Känner jag att ett moment inte blir riktigt så bra som jag skulle vilja så blir jag så sugen på att gå in och peta i det istället för att köra vidare.  Men nu får jag hålla mig för det är ju minst lika viktigt för henne att klara att köra hela klassen tävlingsmässigt.

Vi fortsätter att jobba på ställande under gång. Där blir hon fortfarande osäker rätt ofta.  Även platsliggningen måste vi nöta mycket mer på innan vi kan tävla. Idag låg hon två minuter när jag stod på tio meters håll, men utan några andra hundar i närheten. Måste komma ut och träna med andra, men det är svårt eftersom jag ofta inte kan på kvällstid när alla andra tränar.

Idag hade vi fårmöte förresten. Bestämde var stängslet skulle vara osv. Tack till gulliga Carina som har gett mig bra fårtips. Nu har det löst sig på annat sätt, men du ska veta att du är toppen! Det är Rossi också förresten, om än lite pubertal för tillfället;-)

Tjingeling!


3 kommentarer:

Ylva sa...

Nu har jag fått tag på får här på Singö. Vi får komma och träna hos en man som har Gotlandsfår. Är såååå glad! Kram Ylva

Sandra o Aila sa...

Ja, visst är det svårt att låta bli att pilla i moment. Men tävlingsträningen är ju nog så viktig! Kändes jätteskönt att vi övat så många ingångar på planen nu när jag tävlade med Aila, tack för bra hjälp (även om jag denna gång inte kunde göra ingången som jag ville). Men kände mig ändå lite tryggare i situationen.

Sandra sa...

Har du tid att träffas och träna på lördag morgon eller kväll?