tisdag 14 april 2009

Ditt och datt

Tiden räcker inte till för uppdatering av bloggen. Jag har haft massor av roliga saker för mig och blev såklart sjuk mitt i alltihop. Vi blev tvingade att avboka vår date med familjen Thorslund-Farhang i torsdag vilket känns trist. Men det blir fler chanser framöver istället.

I går var jag på kurs hos Maria igen.  Jag körde alla moment i ettan i lite kortare kedjor. Det vi verkligen har slitit med sen sist är fotgåeendet och det har faktiskt gett resultat.  Vi gjorde en tävlingsmässig ingång på planen och ett halvt fotgåeende med kommendering innan belöning.  Det gick toppenbra.  Fixa var helt koncentrerad och höll fin position nästan hela tiden. I någon raksträcka trängde hon lite och sista halten hamnade hon lite långt bak, men det känndes såå bra. Jag fick lite tävlingsvittring! 

Värre var det med läggande och ställande under gång. Hon är osäker, blandar ihop och när hon blir osäker går det lite långsamt. Det blev för svårt med först ingång och sen tävlngsmässigt ställande/läggande. Bakläxa till mig!
 Nu j-vl-r ska jag träna och visa vad vi går för nästa gång!
Fixa var jag jättenöjd med. Det stod dessutom får i en hage alldeles bredvid appellplanen, men dom kunde hon koppla bort. Skönt. 

Idag har jag varit hos Eva och vallat igen. Även där fick jag lite vittring, en liten föraning om hur kul det måste vara när samarbetet verkligen fungerar i fåhagen.  Det går åt rätt håll 
hela tiden och idag lyssnade hon fint på mig. 

Det svåra är att veta hur JAG ska gör. Hur jag ska röra mig och dessutom måste man komma ihåg att titta på fåren mitt i alltihop, och försöka läsa dem. Jag är iallafall jätteladdad och tycker att det är dunderskoj. Vill ha egna får nu!  Känns nästan som om jag kommer att bli frälst i vallningen.

I maj har jag haft Fixa i ett år. Namnet på den här bloggen är "Första året med Fixa".  Det första året börjar lida mot sitt slut och med det även den här bloggen.  Planen är att blogga  maj månad ut och sedan göra ett uppehåll.  Kanske uppstår den sen igen i en annan form, kanske inte.

Idag var skogen full av både vitsippor och blåsippor! Underbart.

6 kommentarer:

Jenny sa...

Kul att det gick så bra med fria följet hos Maria. Bra jobbat! Måste bara säga att du inte får sluta blogga när maj är slut. Det är så roligt att läsa vad du skriver om träning och annat!

Johanna sa...

Hej hopp!
Sluta inte blogga ,hur ska jag då kunna ha koll på vad du har för dig?

kram Johanna

Harriet o VIGGO o LUKAS sa...

Just det! Hör nu vad vi andra säger: Du får inte sluta blogga! Vi måste få veta hur det går det därute på tävlingsplanen - vi är ju nyfikna. Vi måste ju också veta när det är dags att hålla tummarna.
Dessutom peppar du ju oss vanliga dönickar att faktiskt ta tag i vår egen träning - du visar att det går!
Viggo o Lukas nickar instämmande!

Ylva sa...

Håller med de ovan..du får INTE sluta att blogga! kram

Ann sa...

Vad läser jag sluta blogga.. Du förstår väl att det blir minst lika jobbigt att behöva maila "uppfödaren" och rapportera allt ni hittar på:) Nu kan jag ju gå in här och uppdatera mig. Har ju blivit bortskämd med att flera av er valpköpare bloggar så att jag kan följa de små liven:)

Ha det gott
Ann
Ser fram emot rapport efter vallningen hos Eva i morgon;)

Anonym sa...

Om du slutar blogga så slutar jag med.
kram från C som läser din andra blogg...