söndag 5 april 2009

Hänt mycket och bloggat lite.

Äntligen är våren här. Det är fullt upp med kurser, både som jag håller i och som jag deltar på. Förutom hunderiet har vi vårstädat på tomten, cyklat en hel massa md tjejerna och så har Peder sagt upp sig från sitt jobb.  Han ska bli egen företagare igen. Det är det han trivs bäst med och brinner för. Bra gjort säger jag. Vi lever bara en gång och måste följa våra hjärtan. Inte sitta och vara bittra när vi blir gamla och ångra det vi aldrig gjorde...

Men hörni så härligt det är med vår. Med sol. Med värme. Med ljusa kvällar.  Idag har jag haft kurs i tävlingslydnad. Fem supertrevliga tjejer som har gått flera kurser hos mig.  De är alltid lika trevliga att ha på kurs. Glada, positiva, ambitiösa. Idag fick vi den goda nyheten att Sofia hade varit ute och tävlat med Simba. Ett förstapiris, en andraplacering och 187 poäng i klass ett!! Stort grattis. Ni är såå duktiga.

På kursen går också Sofia med kelpien Elsa. Ett jättefint ekipage som kan nå långt. Kristina med Shapendoesen Rasse har hunnit få ett LP i ettan.  Han uppförde sig exemplariskt idag fastän Elsa löpte.  

På kursen går även  Agneta med tollaren Ozzy.  Inte den lättaste hunden med all den där energin, men när den är riktad åt rätt håll då blir det hur bra som helst. Agneta hade jobbat fantastiskt bra med att få Ozzy att gå längre bra under fotgåeendet. Tre decimeter på en vecka eller nåt sånt. Bra jobbat.  Femte deltagaren är Vicktoria med Griffonen Märtha. Under tävlingsträningen idag gick hon bara såå snyggt. Vilken koncentration och vilken underbar attityd. Det kan inte finnas en domare som inte blir helcharmad av den hunden på tävling.  Svergies första blivande lydnadschampion av rasen griffon om ni frågar mig. När jag se henne är det nästan så att ja blir sugen på en egen liten plattnos. Någon gång ska jag ha en liten dvärghund, men papillon står nog fortfarande överst på den lista.  Men kär i Märtha den är nog alla på hela kursen.

Ha en underbar vecka kompisar!
1 kommentar:

Ylva sa...

en griffon som går tävlingslydnad. Åh, vad läcker! Måste ju se jättehärligt ut! /Ylva