söndag 26 april 2009

Härlig helg!

Efter den här helgen känner jag mig ganska mör, på ett härligt sätt.  Ansiktet har fått vårfräknar och jag har tränat lydnad i massor!

Idag var det tävlingslydnadskurs ute på Stora skuggan. Deltagarna är riktigt duktiga och är alltid roliga att ha på kurs. 

Igår blev det mer tävlingsträning med Sandra. Det blev återigen ett bra fotgåeende, fast med två gnäll.  Sen körde jag en kedja med läggande, inkallning och ställande. De första två momenten gick toppen. Efter inkallningen var hon väldigt inställd på att få belöningen. Under ställandet blev det flera steg och dålig stadga, men jag valde att fortsätta ändå.  Hon måste ju vänja sig vid att jobba längre innan belöningen kommer. Hon har aldrig några tendenser att vissna när belöningen dröjer, utan snarare varva upp sig...   

Av gårdagens träning märker jag att Fixa behöver träna på att ställa om från ett fartfyllt moment till ett lugnt moment. Ska köra kedjor som börjar med hopp eller inkallning och sen fortsätter med lugnare moment.   Behöver fortsätta att finslipa ställandena. Läggandena har funkat bra tävlingsmässigt nu.

Kedjor att träna på i veckan:   Fotgående-läggande-apportering
läggande-inkallning-ställande
Inkallning-ställande
Inkallning-ställande-apportering-hopp

Förresten, om ni undrar varför jag inte har några bilder i bloggen så beror det på att vi är kameralösa för tillfället. Trist. Ny kamera bör inhandlas snarast.

TjingelingInga kommentarer: