tisdag 7 april 2009

Det är bra att gå på kurs!

Idag har jag varit på vallkurs hos Eva. Kände mig egentligen ordentligt risig men släpade mig dit i alla fall och det var det värt.  Hela familjen hängde med och vi startade i god tid hemifrån för att hinna i tid. Först blir Nell kissnödig, sen när vi nästan är framme så kräks hon. Stackars liten. Självklart lyckades vi komma tio minuter för sent.

Idag gjorde vi inget nytt utan tränade på samma saker vi har gjort under privatlektionerna. Lydnad kring fåren och trevlig attityd kring fåren. Fixa förstod inte alls varför hon skulle behöva titta på fem andra hundar innan det var hennes tur. Passivitet är inte direkt vår starka sida...  
Fixa var lite hetare än vanligt efter att ha suttit och varvat, men jag tycker att det gick riktigt bra. Hon lyssnar rätt bra på mitt liggkommando och stänger inte av mig helt utan tar in mina signaler.

Det känns skönt att se att det inte bara är Fixa som vill jaga fåren... det ville nog alla hundarna mer eller mindre. Nu är jag såå sugen på att komma igång och träna själv ordentligt, måste ta tag i fårfrågan.

På måndag ska jag till Maria igen och har därför tränat duktigt varje dag denna vecka. Vi har inte satt ihop hela ettan ännu, men några moment i rad har det blivit. Hade jag inte haft kursen på måndag så hade jag nog inte tränat alls nu när jag är förkyld och risig. Det är bra med kurser så jag blir lite stressad.

Kolla in den här länken.   
Kram och glad påsk!

1 kommentar:

Sofia o Simba sa...

Åh dendär har jag sett förut och jag börjar lipa varje gång! Det e så fint..

Och vad fint du skrev om oss i förra inlägget, det är så roligt att gå kurs hos dig, är riktigt peppad nu kan jag säga! =)

Kram och glad påsk