fredag 24 april 2009

Uttröttade hundar!

Härligt, idag har jag lyckat trötta ut hundarna riktigt ordentligt. Inte det lättaste speciellt inte med Fixa.  Vi började morgonen med vallträning hos Eva.

Det är lustigt med vallningen, man vet aldrig i förväg hur det ska gå liksom. Första rundan skötte sig Fixa som en ängel, lyssnade fint och hade bra attityd. Sen gick det liksom sämre och sämre.. 
Två steg fram och ett tillbaks vid varje pass känns det som, ibland flera steg bakåt.  Det vr iallafall väldigt roligt och lärorikt.

Efter vallningen var båda hundarna med i Ekhagen när jag jobbade. På eftermiddagen fick de följa med när Peder och jag var ute och sprang, en runda på 45 minuter blev det. Jag och Peder tävlade på slutet och jag kan meddela att jag hann först tillbaks till bilen!

Sen var det dags för lydnadsträning för Fixa och mig. Extra följde med husse och Nell ner på stan för att äta glass och njuta i solskenet. Det märktes att Fixa var lite trött under lydnadträningen. Hon protesterde inte när hon blev uppbunden när Sandra och Aila tränade.

 Vi gjorde en tävlingsmässig uppvärmning, ingång och fotgåeende. Det gick jättefint!  Nästa pass var likadant fast med ett kortare fotgående innan belöning.  Sista passet blev det ingång med tävlingsmässigt läggande och ställade.  Fixa skötte sig bra!  

Aila och Sandra visade bland annat upp ett jättefint kryp. De ska tävla lägre snart, det blir spännande.  Det är i allafall alltid lika kul att träffas ihop, planen är att vi ska köra ett pass ihop imorgon också.

Dagen avslutades med grillad fisk i solskenet på altanen. Mums!

2 kommentarer:

Peder sa...

Ja älskling du vann - grattis

Ylva sa...

Du är en riktig karl Peder som tål att frun springer snabbare!

Tack Katarina för att du förstår mig så bra.....En del av gårdagens missmod berodde nog på ren trötthet, jag har alldeles för mycket att göra just nu och dagarna blir väldigt långa. I dag känns det bra och jag är nöjd med gårdagens vallning. Kram