tisdag 12 maj 2009

Kort rapport!


Idag har jag och Ylva varit och vallat hos Eva igen. Idag gick det riktigt bra för både India och Fixa. Vid sista passet sa Ylva "Nu känns det faktiskt som vi vallar". Jag kan meddela att det såg väldigt bra ut också! De där stunderna då det går bra kan man leva länge på. Fixa och mitt sista pass övade vi fösning.  Det vill säga att fåren går först och att Fixa går efter och föser dem framåt.
Det kändes riktigt bra sista passet, det känns som om både jag och Ylva börjar få lite bättre kläm på hur vi ska agera. 

På kvällen var jag iväg en runda till DTBK.  Där var det  två kurser som pågick samtidigt och en hel del som var där och tränade själva. Säkert femtio hundar på planerna.  Vi tränade med Agneta och Ozzy. Det blev välbehövlig platsliggningsträning och tandvisning. Miljön var nästan onödigt svår för platsliggningen, tror aldrig jag har tävlat med så mycket störningar någon gång. Det blev lite ställande och läggande också och det gick riktigt bra. Stadgan har blivit bättre och det var ett tag sen hon blandade ihop stå och ligg. Trevligt att träna med Agneta, Ozzy ser riktigt fin ut! Det är roligt också eftersom vi tränar inför samma klass och behöver öva på ungefär samma saker.

Vad ska vi träna i veckan då?  Platsligging såklart. Jobba vidare med fotgåeendet och med kedjor.  Har börjat träna lite "Rutan" igen för att förbereda oss inför tvåan.

Föresten, min underbara Peder har satt upp en 25:a och även en stor hage till våra kommande får. Det har blivit jättefint, nu är det bara fåren som fattas.   Hagen ligger alldeles vid Bogesunds slottsvandrarhem. Det är jättemysigt där och det finns ett  fik alldeles bredvid med underbara bakverk. Fiket är öppet på helgerna. Stort tack till Kicki och Andreas som låter oss ha fåren där!

Tjingeling!

2 kommentarer:

Sandra sa...

Vad roligt med de kommande fåren! Och vad bra att ni kommit så långt med vallningen nu, kommer gärna och tittar någon gång när jag kan.

Jag var med och behandlade en sjuk tacka idag och det var en så idyllisk liten fårgård med en massa söta lamm. Jag blev riktigt förtjust i dem. Kanske att det kan bli får för min del också någon gång.

Om du vill och kan så vore det roligt att träna på fredag kväll.

Ylva sa...

visst var det kul igår! Äntligen börjar JAG tända på vallningen...

Gott fika och vallning, oslagbar kombination! Vi kommer snart, India och jag. Många kramar...och till DIG också Sandra!