söndag 10 maj 2009

Nu går allt i hundranittio!

I maj ska allt hinnas med. Baren har avslutningar och uppvisningar på sina aktiviteter. Det är sociala aktiviteter för föräldrarna både på dagis och i skolan. Molly fyller år. Kurserna går på högvarv, det är många som får hem valpar den här tiden på året.  

Huset ska städas, tomten ska rensas, matte själv ska motioneras. Fixa ska miljötränas och tävlingstränas. Dessutom åker vi till Eva titt som tätt för att valla! Staketet ska upp så att vi kan ta hem våra får.  Jag ska hitta datum som är tomma för att själv kunna komma ut och tävla. Sen ska man ju helst vara social också. Ha tid för sina egna kompisar vilket känns totalt omöjligt att få till.

Igår var jag och tittade på en lydnadstävling med Fixa. Passivitets tränade henne och tränade lite på planen bredvid. Det är bra att komma ut i verkligheten ibland för att inte totalt snöa in sig på att få alla detaljer perfekta.  Jag åkte  därifrån stärkt och tyckte att vi var riktigt proffsiga.
För att kunna starta nu i början av juni så behöver vi träna en massa platsliggning. Hojta gärna till om du vill träna med mig.

I dag har jag haft avslutning på tävlingslydnadskursen. Det har varit en jättekul kurs att hålla i, och flera av deltagarna kommer bli farliga på tävlingsbanorna. De har gått så bra för de som redan har tävlat i vår. De har fått höga poäng och fina placeringar!  Stort lycka till på sommarens tävlingar!

När allt känns så stressigt att jag håller på att kollapsa så är det härligt att ha en semester att se fram emot. I början av juli sticker vi iväg till  Los Angeles hela familjen.  Bada, gå på alla temaparker och bara ha det skönt.  Extra kommer vara hos Johanna när vi är bortresta, supertack för det!  Är det någon som vill passa en översocial och väldigt energisk bordercollie i juli så hör gärna av dig!

Nu är det söndag  eftermiddag och nu ska här städas, kläder ska sorteras, jag ska ut och springa med Extra och träna med Fixa. Tjejerna ska bada och tvätta håret. Jag ska ordna med kalasinbjudningar till Mollys kalas, och så ska vi boka hotellrum i Californien.

Tjimgeling!

2 kommentarer:

Johanna sa...

Tack för all hjälp!
Kram Johanna

Jenny sa...

Tack för din kommentar! Håller med om att det är svårt att fela för fart. när jag var hos Maria H gick hon igenom exakt hur jag skulle göra för att jobba med farten i inkallningen (fela genom att retas med leksak och röra mig bort från henne utan att hon får den när det går för sakta och sedan ta ut stort avstånd till nästa repetition för att få till ett lyckande) men jag har ändå svårt att få till det. Mitt största problem är att jag har svårt att ta mig för att fela henne över huvud taget i de lägena. Det sitter liksom långt inne att inte tycka att det duger när hon springer emot mig även om det inte går tillräckligt snabbt..:)

Låter som du har fullt upp annars! Jag skulle gärna träna platsliggning nån gång om det går att få ihop. Kanske ska hänga med Sandra nån gång, det är ju bra att träna med 100% okända hundar ibland...

Lycka till med tävlingsträningen annars!