onsdag 3 juni 2009

Tack och adjöss!

Nä riktigt så illa är det inte, men nu tar jag sommarlov från bloggandet. Jag jobbar fram till veckan efter midsommar. I juli sticker vi till Los Angeles hela familjen.   

Jag hoppas att jag denna sommar ska känna mig redo att starta i ettan med Fixa. Allt utom platsliggningen sitter som en smäck. Hon har inte rest sig från platsliggningen, men känns lite otrygg. Egentligen skulle vi ha startat nu i helgen, men jag kommer att titta på tävlingar i slutet av juni istället. Vi behöver tyvärr några veckor till med platsliggningen. Hojta till om du vill träna med mig!

Fåren är nu hemmastadda och jag vallar ungefär varannan dag. Mina får är betydligt mer springiga än Evas får, med i vår nybyggda 25:a har Fixa hållt sig lugn och fin trots det. Vi har både kunnat träna på fösning och drivning och att skicka henne runt fåren. 

Efter ett superlyckat träningspass i spöregn smet hon dock ut i den stora hagen när vi skulle gå ut från 25:an, linan var så blöt så den slank ur handen på mig. Då jagade hon fåren i säkert trettio sekunder och det kändes inte kul alls....  Nu är Peder med hela tiden när jag tränar för att vi ska kunna hjälpas åt. Det får inte hända igen. Jag känner att jag tappade förtroendet för henne lite efter det. Men sen dess har hon varit hur lugn som helst under passen.  Efter ett annat träningspass försökte hon samma sak igen.... men då var jag beredd så det fick  hon ångra.

Tack alla ni som har följt bloggen under året och ett speciellt tack till er som har lämnat kommentarer. Utan er skulle det kännas som om jag skrev rätt ut i tomma intet!

Det ska bli underbart att komma till LA och bara  vara med familjen. Härligt att ha massor av tid till molly och Nell utan en massa konkurrens från mina kära hundar. Bada, gå på Seaworld, bara mysa runt utan en massa måsten!  Vecka 34 börjar jag jobba igen, och då misstänker jag att även bloggsuget har kommit tillbaks.

Ha en riktigt härlig sommar allihop!

11 kommentarer:

Jenny sa...

Nej men usch vad tråkigt! Jag gillar ju din blogg och tyckte det skulle bli jätteroligt att följa er under sommarens debut. Lova att skriver en blänkare när ni debuterat iaf. Snäääälla....:) Annars vill jag hemskt gärna ses och träna nåt i sommar. Vi skulle ju kunna börja med lite tävlingsmässig platsliggning i så fall eftersom våra hundar inte känner varandra.
Tack för det här året och många inspirerande och tänkvärda blogginlägg! Ta hand om dig i sommar och lata dig riktigt mycket. Kram!

Eva sa...

Hej! Hoppas du snart börjar blogga igen, inga måsten skriva ofta! men lite rapporter vill vi allt ha :)
Roligt att det funkar så bra med nya fåren. De där inrusningarna kommer gå över, se det som att hon vill hämta fåren till dig, att det är frustrerande för henne att lämna dem kvar. Självklart inte tillåtet men det kommer gå över med mer erfarenhet.Hon är en fin liten vallhund som har tur att hon fått en så duktig förare!

Jag har maskmedel till dig, just nu i min handväska :o Frågan är när och hur du ska få det? Kommer du sista gången på kursen?

Johanna sa...

Hej!
Vi får väl hörs lite oftare på telefon istället så att jag fortfarande kan hålla koll på dig;-)

Kram Johanna

Ann sa...

Håller med tidigare talare, något litet blogginlägg vill vi allt ha, när det regnar kanske:) Hör av dig om när lilla Fixa vill komma till oss och bo ett tag när ni är borta och hur vi löser det.

Vi kan väl träffas i knivsta och träna lite lydnad någon em? Kanske fler syskon eller andra som vill hänga på?

ha det gott
Ann

Annso sa...

Haloj!
ojoj tiden går så otroligt fort. Jag läser om hur duktiga ni är och får dåligt samvete men hinner inte med helt enkelt. Hoppas eran sommar blir kanon bra. vi tycker de är spännande med fåren. Jag skulle vilja gå kurs med Nova och testa nån gång. Ha nu en kanon sommar.
många kramar
Annso Nova Minus

AnnLouise med Smilla sa...

Glad sommar!
Tack för alla trevliga och lärorika kurser!
Vi ses garanterat till hösten igen!

Harriet o VIGGO o LUKAS sa...

Ja, du hör vad vi supportrar säger - vi är nyfilkna på hur det går för er! Så vill vi ju ha en bild på Pipplotta och de andra förstås. Eller kanske en liten filmsnutt med Fixa i full aktion....Det är så kul att läsa om er!
Viggo o jag skulle ju jobba med targetplattan....äsch, det kom lite viltspår i mellan. Får vi skryta på din hemsida....I dag tog vi ett 1 pris i öppen klass på vårt KM och förra veckan full pott på anlagsprovet.
Så nu ligger vi efter med lydnadsträningen - ser fram mot höstens kurser hos dig!

Krama fåren från oss och ha en riktigt härlig sommar!

Sandra sa...

Lycka till med både vallning och platsliggningsträning i sommar! Men framförallt - ha en riktigt solig och mysig semester med familjen!
Kram från Sandra

Ylva sa...

vi vill jättegärna träffas! kan inte hänga med på privatlektion hos Eva nu i dagarna då jag arbetar jättemycket. Nästa vecka ska jag på agilitykurs till Finnbogården. Ska bli så kul! Många kramar..

Jenny sa...

Hej Katarina!
Jo jag har tävlat. Det gick jättebra och jag är superdupernöjd med Caki.

Vissa är nu sura över mina poäng, vilket jag till viss del kan förstå för de var väl bra, men det är trist att inte kunna glädjas fullt ut över att jag klarade mitt mål (uppflytt). Vågar inte ens säga siffran till dig nu, för jag skäms över den.

Jag har nu dolt filmen på youtube, men ska försöka se till att du kan få se så småningom om du vill.

Vill gärna ses också.
Kram!

Agneta sa...

SuperGRATTIS till ditt och Fixas 1:a pris i Lkl 1! 191 p är inte illa! Ha nu en skön semester och ta hand om er.
Kramar från Agneta och Ozzy