onsdag 24 juni 2009

Tävling med andan i halsen!

Femton minuter försent svängde jag in till Gnesta-Trosa BK med andan i halsen.  Jag hade förvarnat tävlingsledaren om att jag var försenad pga en bilolycka.  Precis när jag kom var det dags för platsliggningen så någon uppvärmning var det inte tal om.

När vi ställde upp för platsliggningen var Fixa tydligt störd av något. Hon försökte bita sig i svansen/rumpan och verkade vilja få bort något.  Det var bara att lägga henne och hoppas på det bästa. Platsliggningen blev en lugn historia, förutom en viss BC-tik som låg och bet sig i svansen och rumpan hela tiden. Men hon låg kvar i allafall. Puh! Betyg: 8

Jag var  ekipage nummer fem och hade därför lite tid på mig till att värma upp! Lite fotgående, ett läggande och några fartiga ingångar med lekbelöning hann vi med.  Dages godis var smörstekt oxfilé!  Mums tyckte Fixa.

Lydnadsprogrammet gick som en dans. Fixa var glad, koncentrerad och verkade inte alls störa sig på vare sig kommendering eller omgivning. Hon var mitt glada lilla kvicksilver helt enkelt.

Betygen blev som följer:

Platsliggning: 8
Tandvisning  : 10
Linförighet:    9,5
Läggande: 10
Inkallning: 10
Ställande: 10
Apportering: 9
Hopp över hinder: 10
Helhetsintryck: 10

Slutresultatet blev en andra placering och 191 poäng. Jag känner mig jättenöjd och glad även om det hade varit roligast att vinna så klart. Bäst är att nu slipper vi tävla mer i ettan och kan satsa framåt.
Men först blir det lite sommarlov med bara vallning, semester för matte, och så sätter vi full fart i augusti igen.   Ja jäklar så kul det var att tävla igen och  tjoho så bra vi var!8 kommentarer:

Jenny sa...

Stort megagrattis Katarina! Verkligen superroligt att höra! Vad duktiga ni är!

Johanna sa...

Stortrt grattis från
Johanna

Anonym sa...

Vad duktig du är, vilka poäng, vi din man och dina barn är så stolta över dig - nästa tävling så kan du ge dig på att vi kommer och tittar!

Verkligen otur att något irriterande
Fixa i rumpan - men glöm inte att 191 poäng är riktigt riktigt riktiga super bra poäng - och tänk på att Fixa är enbart ett år.

Puss, kram & stort grattis snygging
Peder

Agneta sa...

STORT GRATTIS igen! Ni är hur duktiga som helst! Och kan gå hur långt som helst!
Kram Agneta och Ozzy

Ann sa...

Jättegrattis och tack för att du ringde efter tävlingen!! Det är så himla kul att få tävlingsrapporter från "våra" valpar:)

Ha det gott
Stolt uppfödare

Ylva sa...

Grattis! Det var ju duktigt att ligga kvar trots rumpklådan. Och vilka betyg i övrigt. Ni är så duktiga. kram från syster India med matte Ylva

Harriet o prinsarna sa...

Tjohej så toppen ni är! Stort GRATTIS! Antar att du var lite stressad då du blev sen....åh ändå klarade ni er sååå bra! Suveränt!

Kul att du också bloggade lite....så vi fick veta hur det gick!
VIGGO - LUKAS - Harriet

Eva sa...

GRATTIS!!!!!!!