tisdag 28 juli 2009

Nya tag!

Nu har vi varit hemma i en vecka och äntligen börjar vi vänja oss vid tidsomställningen. Minns inte att det varit så jobbigt förra gången vi kom hem därifrån.  De sista dagarna har vi tränat både lydnad och vallning varje dag! Det är så härligt att få en paus ibland, då har man dubbelt så mycket energi och lust när man väl börjar igen.

Nu tränar vi tvåans moment för fullt. Fokus denna vecka är fjärrdirigeringen, inkallningen med ställande, samt rutan. Fjärrdirigeringen går jättebra. Vi har börjat öka avståndet och är nog snart uppe i fem meter. Även ställandena vid inkallning går toppen. jag kör med belöning bakom för att få till riktigt fina ställanden. Vi har även tränat mycket på vårt hala trägolv för att hon ska låsa benen vid ställandet. Idag gjorde jag en tiometers inkallning med ställande. Den var supersnygg.

Rutan går lite trögt. Jag använder mig av target och det är det vi tränar på nu. Jag är inte nöjd med hennes targetbeteende. Hon sneglar bakåt och har inte tillräcklig fart mot target. Jag tror att farten kommer att öka när hon blir säkrare på vad det går ut på.  Det är iallafall jätteroligt att koncentrera mig på grundträningen igen. Jag älskar nyinlärning då godiset flödar och jag inte behöver jobba med någon uthållighet. Fixa tycker också att det är skoj!

Över till vallningen. Hela familjen har varit med när vi har tränat. Tjejerna hittar oftast någon som bor på vandrarhemmet som ligger alldeles bredvid intill att leka med. att . Extra springer runt lite som hon vill och Peder engagerar sig i träningen.  Igår vallade vi in fåren från den stora hagen och in i 25:an.  Busenkelt för de flesta kanske, men för mig kändes det stort. Att inte bara träna på rörelser utan att faktiskt få fåren dit jag vill!  Det är så roligt men jag behöver gå på kurs! Jag måste också åka och titta på några tävlingar för att få en tydligare målbild.  

Nu vet jag inte riktigt hur det ska se ut. Jag är ibland osäker på om vi gör rätt eller inte, om något var bra eller inte. Ska jag släppa igenom det ena eller det andra osv.  Vi måste gå på kurs eller ta privatlektioner för att komma vidare.  Men roligt har vi.   Dessutom finns ett mysigt fik alldeles bredvid och bakom hagen ligger Bogesundsslott. Det är såå vackert där ute, och fåren är hur gulliga som helst.

1 kommentar:

Sandra sa...

Nu blir jag också sugen på att träna hund! Har blivit alldeles för lite av det i sommar.

Vad roligt för er att komma igång med tvåans moment, jag tror säkert att det lossnar med targeten snart. Vore kul att få komma och se er i aktion i fårhagen snart igen!