tisdag 18 augusti 2009

Finbesök!

Nu har vi tolaren Aila på besök här några dagar medan matte Sandra har det lyxigt i Kroatsien. Snacka om tajming, just när det börjar kännas höstruskigt här hemma.  Aila löper och det gör Extra också så hon blev väldigt glad över besöket. Nu roar de sig för fullt med varandra i brist på annat! 

Fixa och jag tränar lydnad för fulla mugar och tvåan börjar kännas riktigt bra! Det vi behöver träna med på inann tävling är framför allt platsliggnngen, fjärrdirigeringen och rutan. Hoppas Fixa också börjar löpa snart så jag kan planera in nya tävlingar. Planerad start i slutet a september/början av oktober.

Jag börjar förresten få separationsångest vid tanken på att inhysa mina får någon annanstans i vinter. Hur länge kan får egentligen gå ute dygnet runt och vad för slags skydd behöver de på vintern?  När ska man börja stödmata dem?  Har ingen lust att vara fårlös i flera månader. Blir det lite snö så kan man ju faktiskt valla lite på vintern också.

Tjingeling!

3 kommentarer:

Jenny sa...

Hej och tack för din kommentar!
Jag tycker det är kul att testa lite olika, men jag vet inte om det var en så jättesmart idè. För en hund som inte lärt sig tasstarget kanske det skulle funka, men för Caki som kan springa till target blir det för mycket tendens att ställa sig fel. Får se om jag fortsätter eller testar nåt nytt.
Kul att du har kommit så bra på väg med tvåans moment! Tänk om vi kunde få till en träningsträff NU DÅ när det inte är sommar och sånt som stör. Vi behöver ju också minst sagt platsliggningsträning. Kanske skulle vi kunna börja med en "minitävlings"-situation där vi lägger en plats och kommenderar åt varandra innan vi hälsat på varandras hundar, för att sedan prata och träna som vanligt?
Förutom obefintlig ruta har jag en rätt så funkis fjärr och ett halvdåligt ställande som säkert ändå snart går att tävla med om man inte bryr sig om att få bra poäng. Däremot har jag fått ett problem som jag inte väntade mig. Caki tar notoriskt "omtag"/tuggar på apporten. Tips?
En hel del kvar att göra som du ser, så det dröjer nog innan debut i tvåan för min del.
Roligt med Ailabesök förresten, klappa henne från mig!

Sandra sa...

Hej! Vi har det harligt i Kroatien, over 30 grader och sol varje dag :-) Kanns tryggt att Aila far vara hos er!! Tack sa mycket, vi hors snart!

Ylva sa...

Trodde det var vallning hos Eva idag men det var det inte va? Jag är jätteförkyld så här blir ingen vallning alls på några dagar..och gladast är nog fåren, eller?