måndag 31 augusti 2009

Och så börjar allt om ingen..

Ja nu känns det plötsligt som om det är höst. Fastän solen skiner så är luften klar och vinden lite kylig. Här i familjen är vi igång med dagis, skola och fritidsaktiviteter som ska hinnas med. Peder har startat igång sitt företag och jobbar som en galning...

För mig har det känts roligt att träffa både nya och gamla kursdeltagare igen. Första veckorna blir alltid hektiska, och när jag har haft teori för tre grupper på raken då är jag ganska trött på att höra min egen röst.

I fårhagen känns det som om jag och Fixa har hittat ett bra samarbete. Linan behövs inte längre och tendenserna att göra inrusningar mot fåren är borta.  Jag försöker träna in höger och vänster med Fixa nu för att vi ska kunna komma vidare. 

Fåren har blivit lite väl tama på sista tiden. De har ingen som helst respekt för mig och  Fixa är de också väldigt vana vid. I början av sommaren tränade vi en del fösning men nu har det blivit svårt.  Fåren springer bara till mig hela tiden...  När jag har vänster och höger kommando på Fixa blir det nog lättare att träna, då kan jag parera när de försöker springa runt och tillbaks till mig.

I lördags var jag sekreterare på en vallhundstävling, det var väldigt lärorikt. Jag passade på att fråga domaren om så mycket som möjligt och han var jättevänlig som tog sig tid att svara och förklara. Fixas kullsyrra Cicci var med och gjorde ett fint jobb, där ligger vi i lä än så länge.  Men attans vad jag blev sugen på att stå där själv en vacker dag.

I lydnaden är vi inne i en rolig ny inlärningsperiod.  Vi tränar tvåan för fullt och hoppas kunna starta om en månad eller två. Vore skönt att ha tvåan avklarad så att vi kan koncentrera oss på elitmomenten. Jag menar att kan de elitmomenten så kan de ju treans moment, så de kan man ju nästan hoppa över...

Förresten för att skryta lite så kan jag meddela att jag fortfarande springer regelbundet, i november blir det ett år om jag kämpar på. Det känns såå bra! Iallafall efteråt. Det är så kul för Extra och jag tycker att det är ungefär lika jobbigt att springa. När jag börjar på andra varvet så står Extra först still och tittar på mig, hon tycker helt klart att det räcker med ett varv. Idag blev det  två varv och sex kilometer så nu sitter jag här och känner mig rätt duktig.

Tjingeling!

4 kommentarer:

Ylva sa...

Vi tar och blandar dina och mina får så kanske det blir lagom. Suck, mina är som biljardbollar - far åt alla håll och kanter.

Anonym sa...

Halloj, hörde att du ringt, kul att höra ifrån dig. Har varit borta hela helgen och nu jobbat hela kvällen, men vi kan väl höras i veckan, KRAM Anna Hellqvist

Anonym sa...

nej! Inget mejl kommer fram!/Ylva

Jenny sa...

Hej! Tack för kommentaren, det är förnämligt med en fotograf som får hundarna att se finare ut än i verkligheten:-)
Tränade just en snabbis med Sandra utanför skolan (jätteroligt!)och vi pratade om att det vore kul att få ihop en träningsdejt med dig. Tror du att det kan funka för dig nån gång v39 el v40? Inte för att vi behöver bestämma dag nu, men det är väl lika bra att vara ute i god tid, annars blir vi väl bara uppbokade till höger och vänster allihopa....:)