fredag 4 september 2009

En vanlig torsdag

06:30 Jag går upp och väcker Molly. Vi äter frukost och myser lite innan hon går till skolan. Hundarna blir utsläppta på tomten.

07:30 Nell vaknar. Vi myser i soffan när Nell dricker välling och Nell håller låda och pratar om allt möjligt.

08:30 Jag lämnar på dagis och går sen hem för att förbereda dagens tre kurser, svara på mail och skriva ut papper till deltagarna.

10:00 Sticker ut och springer med hundarna och stannar i fårhagen på vägen hem. Vallningen går sådär men Fixa gör sitt bästa!

13:00 Dagens första valpkurs börjar.Det är första gången med hundar. En av valparna är mer intresserad av de andra hundarna än av matbelöningarna. När vi byter till boll i snöre blir det ett helt annat fokus och engagemang. Skönt!

15:00 Åker och köper kantareller inför kvällens kurs. Äter en försenad lunch.

16:30 Valpkurs 2 för dagen. Tredje kurstillfället.  En ambitiös grupp med många duktiga förare. Vi tränar på handtarget till inkallning, gå fint och varsågod.

18:15 Kantarellsöks kurs. Ett jättehärligt gäng med cavalier, pudel, tax, jackrussel, schnauzer, och lagotto. Alla har gjort framsteg på en vecka och de flesta letar nu aktivt efter kantareller även om de inte ser när de blir utlagda.

20:00 Hemma. Tjejerna har fått plättar med hemlagat äppelmos av världens bästa mormor som dessutom har sparat lite till mig. Mums!

21:00 Tar en sväng med hundarna och sjunker sen ner framför TV:n. Peder jobbar sent.

23:00 Godnatt!

Inga kommentarer: