söndag 6 september 2009

Får och vallning

Ja, jag har faktiskt pussat några av mina får. Jag har känt mig som fårens beskyddare mot min heta unghund. Först var fåren väldigt skygga och springiga, sen blev de ganska lagom. Sen insåg de att varken jag eller Fixa var speciellt farliga.

-"Springer man bara och söker skydd hos männiksan så slipper vi springa", verkade de tänka! Efter lite råd via mail från Eva blev det dock ändring på det.

I lördags sprang jag runt som en galning i hagen och lät Fixa göra som hon ville! Hon drev duktigt fåren till mig utan att spåra ut, om än i snabbt tempo! Speciellt de två tjockisarna blev rejält andfådda. När de försökte söka skydd hos mig blev de lite lagom bryskt bortmotade. Först såg de väldigt förvånade ut, och lite besvikna inbillade jag mig. Men jag viftade bort skuldkänslorna för fåren, jag menar hur löjlig får man bli; och fortsatte på den tuffa linjen.

Sen var det dags för lite fösning! Först försökte de söka skydd hos mig igen men då motade jag bort dem! Och helt plötsligt funkade det igen! Vi föste och fåren sprang inte till mig. När fåren försökte vika av mot mig fick Fixa snabbt ett sidokommando och sen började hon gå mot dem igen och då bytte de riktning. Jippie!

Efter 20 minuter i hagen var både jag och Fixa heltrötta men glada! Fixa tyckte nog att det här var ett ovanligt livat träningspass. Fåren flåsade rejält när vi gick därifrån. Det kändes så mycket bättre än på länge. Tack Eva för dina superbra tips!

3 kommentarer:

Eva sa...

:D

Sandra sa...

Haha, låter som bra kondisträning för er alla. Roligt att det går så bra!

Jenny sa...

Tack för din kommentar till mitt förra inlägg (var så inställd på att svara dig så jag nästan trodde att jag redan gjort det:)). Du skriver alltid så intressanta kommentarer, det är jätterolig att läsa om hur du gör när du tränar! Låter som om du använder klickerträning på ett lite lagom vis, utan att bli fanatisk, så vi har nog ganska lika syn där...
Kul att läsa om vallningen också, det verkar sannerligen inte helt rätt det där...